Kromě pětice atraktivních titulů, které budou na programu vždy v pátek od 17 hodin, se diváci mohou těšit i na originální divadelní dárek a řadu bonusů, například na besedu s herci bezprostředně po každém představení.

Letos divadlo nabízí roční předplatné i s lákavou novinkou pro mladé rodiny – abonenti mohou využít nové služby hlídání dětí v divadle zdarma.

Zlínu „na tělo"

Prvním titulem z nabídky ročního předplatného je autorská „dost riskantní komedie" Hrabě Monte Carlo. Na tělo velkému zlínskému jevišti a hercům ji napsala osvědčená autorská dvojice Roman Vencl a Michaela Doleželová, která je i spoluautorkou věčně vyprodané komedie ve Studiu Z Vzpoura nevěst.

Městské divadlo ZlínRežie se chopil Jakub Nvota, režisér diváckých hitů Splašené nůžky, Sluha dvou pánů nebo Souborného díla Williama Shakespeara ve 120 minutách. Skvělá zábava zaručena!

A o čem bude? Léto začíná a město hazardu se probouzí k životu. Sjíždí se sem lidé z celého světa, aby zde pokoušeli štěstí a roztočili svoje peníze. Avšak i město neřesti má svou odvrácenou tvář - malé, zapadlé náměstíčko s nenápadnou kavárnou, jejíž majitelka zapříčiní, že na jinak nudném předměstí bude mnohem více ruchu a napětí než ve všech kasinech Monte Carla dohromady.

V hlavní roli se představí hvězda letošní ankety Aplaus, absolutní vítězka Hana Tomáš Briešťanská.

Vrátí se Petra Hřebíčková a Dodo Gombár

Na jaře 2014 bude mít premiéru netrpělivě očekávaná inscenace Žítkovské bohyně podle knižního bestselleru Kateřiny Tučkové. S ní se po Palubním deníku Hanzelky a Zikmunda na jeviště Velkého sálu opět vrátí silné regionální téma - svá dramatická tajemství odkryjí nedaleké Moravské Kopanice.

Inscenace v režii někdejšího uměleckého šéfa Dodo Gombára připomene pohnuté osudy pozoruhodných žen schopných léčit, uřknout a proklít, žen spjatých s přírodou a pozoruhodnou magií, která má své kořeny v hlubokém dávnověku.

V titulní roli Dory Idesové diváci uvidí Petru Hřebíčkovou, která přijala nabídku na hostování a na zlínská prkna se vrací po třech letech působení v Praze.

„Jsme moc rádi, že se nám podařilo Petru pro Žítkovské bohyně získat. Diváci se však mohou těšit i na domácí hvězdu – Hanku Briešťanskou, která se s Petrou bude v hlavní roli Dory Idesové alternovat. Navíc Petra vzhledem ke svým pracovním závazkům a vytíženosti pravděpodobně nenastoupí hned od premiéry, spíše až v závěru sezóny," upozornila umělecká šéfka Hana Mikolášková.

Další muzikál z Broadwaye!

Titul My fair lady netřeba zdlouhavě představovat. Jeden z nejslavnějších muzikálů podle hry George Bernarda Shawa Pygmalion v roce 1956 zazářil na Broadwayi a brzy poté se dočkal také filmového zpracování.

Dokáže zarputilý profesor fonetiky Henry Higgins přetvořit Lízu Doolitlovou, svéráznou a nezkrotitelnou květinářku, „neotesaný kámen", v hvězdu vyšší společnosti? Vyhraje tak sázku, kterou uzavřel s přítelem, plukovníkem ve výslužbě Pickeringem?

Politická satira baťovského diplomata

„Divadelní atentát – politická satira, která Vás smíchy roztrhá". Tak zní podtitul nesmírně aktuální politické parodie Agent František ve službách Sherlocka Holmese. Nejen o diplomacii a převážně lehkovážně bude titul pro MDZ adaptovat jeden z nejvýraznějších současných dramatických talentů na Slovensku Peter Pavlac.

Režírovat bude Patrik Lančarič. Autorem předlohy je Hugo Vavrečka – dědeček Václava a Ivana Havlových a diplomat ve službách Tomáše Bati. Novelu vydal v roce 1908 po pseudonymem Hugo Vavris.

„Děj se co děj…"

Veršovanou klasiku a vrcholné dílo A. S. Puškina Evžen Oněgin zlínskému publiku v příští sezoně přiblíží režisér Pavel Khek, který je podepsán mimo jiné pod úspěšnými komediemi Kdo je tady ředitel? nebo Sen noci svatojánské. „Děj se co děj, já osud svůj dnes do rukou Vašich svěřuji…"

Přehled titulů ročního Vánočního předplatného:

Michaela Doleželová, Roman Vencl HRABĚ MONTE CARLO, premiéra 7. 12. 2013 – režie: Jakub Nvota

Kateřina Tučková, Dodo Gombár ŽÍTKOVSKÉ BOHYNĚ, premiéra 1. 3. 2014 – režie: Dodo Gombár

Frederick Loewe, Alan Jay Lemer MY FAIR LADY, premiéra 26. 4. 2014 – režie: Zdeněk Dušek

Hugo Vavrečka, Peter Pavlac AGENT FRANTIŠEK VE SLUŽBÁCH SHERLOCKA HOLMESE, premiéra 13. 9. 2014 – režie: Patrik Lančarič

Alexandr Sergejevič Puškin EVŽEN ONĚGIN, premiéra 11. 10. 2014 – režie: Pavel Khek

Výhody ročního předplatného:

- výrazná sleva
- stálé místo v hledišti
- přednostní rezervace vstupenek
- beseda s herci po každém představení
- pevné termíny (hraje se vždy v pátek v 17.00)
- služba hlídání dětí v divadle zdarma
- bonus 100 Kč na další představení MDZ a na vybrané hosty
- malý originální divadelní dárek

/PR/