S pořadatelem festivalu Masters Of Rock vedlo město v minulosti spor ohledně navýšení poplatku, který město od agentury Pragokoncert dostává. Nakonec zůstal poplatek ve stejné výši. Jste spokojeni?

Jsem nesmírně ráda, že jsme se domluvili. Nikdy jsme nechtěli žádný z obou festivalů z Vizovic odstranit. Místním lidem přináší zisky. Věřím, že Masters Of Rock u nás zůstane a poplatky se zvyšovat nebudou. I když je pravda, že ve Vizovicích jsou různé skupiny lidí. Někteří festival podporují, ale jsou i obyvatelé, kterým naopak vadí.

Jak Vizovice spolupracují s podnikateli?

Například tím, že se společně s podnikateli snažíme podpořit naše největší hudební festivaly, jakými jsou Masters Of Rock a Trnkobraní. Tyto akce jsou užitečné pro všechny podnikatele našeho města, kteří z nich profitují, a my jim k tomu vytváříme výhodné podmínky.

Někdy možná narážíme na věci, které by si obě strany představovaly trochu jinak, základem je však podle mě společná komunikace. Pokud například firma potřebuje vyřešit dopravní obslužnost svého podniku, snažíme se, pokud je to trochu možné, odstranit zábrany a vyjít jim vstříc.

Jak ovlivnilo zkrácení festivalu Trnkobraní ze tří na dva dny zisky vizovických podnikatelů?

Při hodnocení festivalu nám bylo řečeno, že méně dnů se na ziscích agentury, která festival pořádá, nijak negativně nepodepsalo. Naši podnikatelé ale dopadli mnohem hůř. Areály byly dostatečně zásobeny, takže lidé nemuseli vůbec chodit do města. Vizovice třetí den pořádaly

Folklorní dechový festival na sokolovně. Počet návštěvníků byl sice dostatečný, ale areál sokolovny je kus od centra a bokem od areálu Rudolfa Jelínka. Chybu vidím také v tom, že náš program nebyl inzerován na plakátech festivalu. Tohle chceme do budoucna napravit. (zoe)