Skupina, která patří ke klasikům metalu, se na festival vrátila po třech letech a díky tehdejšímu vřelému přijetí se letos rozhodla na Masters of Rock natočit své po comebacku kapely v roce 2009 vůbec první živé DVD.

Accept již několik skladeb ze svého minulého koncertu na Masters of Rock zařadili na limitovanou edici ke svému poslednímu studiovému albu z loňského roku Stalingrad. Skupina vznikla na počátku 70. let minulého století, od roku 1996 se ale na dlouhá léta uložila ke spánku. Po svém návratu na pódia, kdy zakladatele a původního zpěváka Uda Dirkschneidera nahradil Mark Tornillo, uchvátila fanoušky po celém světě albem Blood of the Nations.

Ve Vizovicích dnes zněly skladby z obou posledních alb, například Hung, Drawn and Quartered, Hellfire a Stalingrad z poslední stejnojmenné desky nebo Teutonic Terror, Bucket Full of Hate a Pandemic z Blood of the Nations. Skupina ale fanoušky potěšila i staršími peckami v čele s Metal Heart, Fast as a Shark, Princess of the Dawn nebo Balls to the Wall. Chystané DVD by tak mělo být reprezentativním výběrem z tvorby Accept, vyjde zřejmě příští rok na jaře.

„Jsme jediný festival v České republice, kde světové kapely nahrávají svá živá DVD. Dělají to velmi rády a jsou na to stejně jako my patřičně hrdé. DVD pak jdou do celosvětové distribuce a propagují náš festival na všech na všech kontinentech," řekl ČTK ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Ve Vizovicích už v minulosti natáčelo svá DVD několik skupin. Loni to byla švédská formace Pain, v roce 2008 letošní největší hvězda festivalu Avantasia, na jejímž DVD byla polovina skladeb z Vizovic a druhá půlka z největšího metalového festivalu na světě, z německého Wackenu. V roce 2010 nahráli v likérce DVD kanadští Annihilator a o rok dříve brazilští Shaman, kteří ve Vizovicích hráli s filharmonií.

Fanoušci přijeli na Masters of Rock natěšení a skupinám vytvořili skvělou atmosféru. Velký ohlas měli například finští Leningrad Cowboys. Skupina hraje předělávky písní například od Beatles, AC/DC, Uriah Heep, Metallicy, The Offspring či Kim Wilde. Je známá také koncerty s Alexandrovci. Muzikanti ve špičatých botách, v kostýmech, černých brýlích a s natupírovanými číry na hlavách svou produkcí chtějí především bavit, což se jim ve Vizovicích povedlo nadmíru.