Během dne se štáb sešel i v hotelu Baltaci Atrium. Poté se přesunuli na autogramiádu do Zlatého jablka.

„Čekal jsem, že budu třeba víc nervózní, než jsem. Ale zatím nejsem. Nyní se moc těším a jsem hrozně moc zvědavý na reakce diváků. Je to tak, že když ten film dokončujete, tak ho vidíte tisíckrát a tisíckrát ho slyšíte ve všech těch možných situacích a teprve před čtyřmi dny jsem ten film viděl dohromady – zvuk i obraz. A teď k tomu schází ty divácké reakce," sdělil před premiérou režisér filmu Padesátka Vojtěch Kotek.

I hlavní herec Jakub Prachař si celou atmosféru před filmem užíval.

„Viděl jsem to v takovém offlinu a poprvé v životě se za nic nemusím stydět. A to se vám stane třeba jen jednou za život," sdělil.

Jakub Štáfek si také zahrál ve filmu menší roli.

„Já se těším moc, můžete se těšit i vy na tu moji malou roli. Moje postava je mladý rolbař," směje se.

„To samo vypovídá za vše. Ale měl jsem tu smůlu, že jsem nikdy v rolbě nejezdil, to je jediný, co mě na tom mrzí," řekl. 

Scenárista měl z hor trauma

Scenárista Petr Kolečko je se svým textem spokojený.

„Myslím si, že režisér Kotek našel v tom scénáři nějaký vizuální svět, v jakém se to odehrává. A ve výsledku se tomu světu dá věřit. A myslím si, že v tom herci odvádějí dobré výkony. Vždycky jsem měl z hor trauma," směje se.

„Nic moc se po této zkušenosti asi nezmění. Byl jsem dvakrát na natáčení a ty hory jsou pořád takové, co to byly. Takže myslím, že k nějaké změně nedojde," sdělil. Kdo však vřelý vztah k horám má, je sportovec Martin Koukal.

„Pro mě cesta k natáčení začala tím, že jsem ukončil svoji kariéru," směje se.

„Poté jsem se potkal právě s Vojtou a tím moje angažmá trenéra hereckého ansáblu začalo. Získal jsem tam i úžasnou vteřinu a půl dlouhou roli," podělil se o své zkušenosti sportovec. Velkou událostí je i samotné premiérové uvedení právě v našem regionu. O to se postaral sponzor filmu portál Slevíci.

„Přivést premiéru sem do Zlína byla pro nás určitá výzva, ale také příležitost něco takového uspořádat i pro město Zlín. Těch příležitostí za poslední léta zas nebylo tolik. Takže my jsme za toto rádi," řekl za Slevíky Jiří Švirák.

Dodává, že dostával reakce od svých přátel, kteří tvrdili, že jestli premiéra tohoto snímku bude ve Zlíně, tak to bude pecka.