Hra vypráví o maturitní třídě premiantů, kteří si užívají poslední rok studia

Autorem muzikálu ze studentského prostředí s názvem Výtečníci je dramatik Pavel Dostál. „Hra vypráví o maturitní třídě studentů-premiantů a popisuje, jak moc si tento poslední rok ve škole užívají,“ řekla vedoucí dramatického kroužku Marie Kubánková, která se žáky hru nacvičila.

Dodala, že představení vzniklo především z vlastní iniciativy studentů, kteří chtěli hrát divadlo. Podle Kubánkové začali společně zkoušet v listopadu minulého roku, v dubnu poté měli první představení.

Hru předvádějí už skoro rok

„Za tu dobu už máme za sebou osm vystoupení, hráli jsme pro základní školu ve Valašských Kloboukách, Brumově-Bylnici, Štítné nad Vláři i v Horním Lidči. V nejbližší době nás také čeká představení pro Slavičín,“ vyjmenovala učitelka místa, kam se už všude muzikál dostal. Podle Kubánkové se totiž hra nad očekávání všem dětem moc líbí. „Dokonce i žáci základních škol se u ní baví,“ dodala.

Včera hráli v Újezdě

Spokojená ze včerejšího představení, které se konalo v Újezdě u Valašských Klobouk, odcházela i Ludmila Ovesná, která na muzikál přijela se svými spolužáky a učiteli až z Vlachovic. „Já si myslím, že představení se jim opravdu povedlo, moc se mi to líbilo. Bylo to opravdu zábavné,“ pochválila mladé herce tato žákyně sedmé třídy.

Představení Výtečníci podle jednoho z účinkujících mladých herců není určitě poslední. „Už máme vybranou další hru, kterou bychom chtěli sehrát, ale zatím nemůžu prozradit, o co se bude jednat,“ nastínil student třetího ročníku Rostislav Bartoš, který v muzikálové komedii ztvárnil postavu třídního profesora.

Muzikál Výtečníci vznikl i za přispění Kulturního domu Klobučan, jehož pracovníci se starají o zabezpečení technické stránky představení. Hudební doprovod pak se žáky gymnázia připravil ředitel ZUŠ ve Valašských Kloboukách Josef Maňas.