Dnes je čtveřice populární v celém regionu a chystá první CD, které vyjde na podzim.

Jak se od vašeho začátku před dvěma lety vaše situace změnila?

John: Začali jsme s převzatými písničkami, které jsme měli třeba rozdělané z předchozích kapel. Zásadní věcí, která následovala, bylo to, že jsme začali zkoušet písničky, které tady nikdo nehraje. Jsou to staré rockové fláky z 60. a 70. let, například AC/DC, Pink Floyd, a z novějších třeba Green Day.

Pozorujete sami na sobě, že jste třeba pokročili v kvalitě?

Jerry: Je to určitě rozdíl, jak jsme hráli předtím, a jak hrajeme dnes.
Drobek: Každý se muzikantsky vyvíjí a za tu dobu jsme se v kapele dost vyhráli. Sehráli jsme se.
John: Bylo to ale samozřejmě za předpokladu, že jsme na sobě tvrdě makali a poctivě zkoušeli. My jsme zkoušívali i třikrát týdně, teď to bylo kvůli maturitám slabší, ale znovu se to rozjede. Máme spoustu rozdělaných věcí, které chceme právě teď dodělat.

Prozradíte už i věci, které máte rozdělané?

Petr Gregor (manažer): Snažíme se přejít od převzatého repertoáru k vlastním věcem. Na světě jsou už čtyři písničky, které občas zahrajeme i na vystoupení. Ale ještě nejsou dodělané, a na těch dalších se bude právě přes prázdniny pracovat s tím, že bychom chtěli na podzim vydat první CD.
Říkali jste, že se teď všechno rozjede. Budete vystupovat i na nějakých akcích?

John: V pátek jsme ve Zlobicích otevřeli nově opravený klub Amerika. Pak budeme pokračovat 20. 6. na akci Rock mezi stromy, což je akce města Kroměříž a bude se konat v Bezručově parku. 23. 6. hrajeme společně se skupinou Nšoči na srazu amerických aut na Rusavě.
Petr Gregor: Úplně nejdůležitější akce nás pak čekají na konci měsíce. 28. 6. hrajeme na tradičním promenádním koncertu na Velkém náměstí v Kroměříži a hned následující den bude naše první prázdninová akce, vystupujeme v nohejbalovém klubu Bajda.

Jak se za doby vašeho působení rozšířil počet koncertů, na nichž vystupujete?

Marťa: Začínali jsme spíše pro známé na soukromých akcích, kde jsme se zalíbili. Pak se nám lidé ozývali, jestli bychom nechtěli zahrát i jinde, a dávali nám kontakty. Tak jsme se dostali i na veřejné akce.
Máte už nějakou akci, u níž jste poctěni, že jste hráli právě tam?

John: Určitě to byl koncert společně s Michalem Pavlíčkem teď nedávno.
Drobek: Hráli jsme také loni v dubnu místo Pehy, která zrušila pro nemoc vystoupení, a bylo to také velice úspěšné. Tím se nastartovala jakoby nová éra Zabillow.
Petr Gregor: To byl takový boom a od té doby měli kluci při vystoupeních velký úspěch, měli třeba vyprodaný tradiční vánoční koncert.

Kdo vám domlouvá koncerty?

Drobek: Buď se nám ozývají lidé sami, nebo nám akce zajišťuje manažer Petr. Kdo má příležitost něco zajistit, domluví to, a Petr to dořeší.
Jak náročné je pro manažera prosadit mladé začínající kluky, aby mohli někde zahrát?
Petr Gregor: V tomhle městě je to neskutečné. Lidé na to nejsou zvyklí a je to škoda. Přitom kraj býval ještě před dvaceti lety bohatý na zábavy a hrávalo se všude po okolí. Dneska je to špatné a je málo pořadatelů, kteří to risknou a jdou do toho. Lidé jsou dnes líní sebrat se a jít na zábavu mimo město. Raději jdou na diskotéku.
Drobek: Ale pořád jsou mezi nimi i ti, kteří si jdou rádi poslechnout živou kapelu, která se snaží něco předvést.

Zmiňovali jste nové CD. Jak bude vypadat? Už máte představu?

Všichni: Určitě bude kulaté v papírovém obalu (smích).
Drobek: Každá skladba na něm musí být jiná, aby dokázalo zaujmout posluchače.
John: Aby to prostě nebylo ve stylu, že nahrajeme tři písničky a z nich uděláme dalších osm, pořád dokola.
Petr Gregor: CD by mělo hlavně k lidem dorazit za minimální cenu. Bude to vizuální CD, na kterém nejspíš bude i nějaký klip nebo jednoduchý videozáznam. K dispozici budou i fotky ze soustředění.

Kdo vám na něj připravuje hudbu a texty?

Drobek: Hudbu si většinou připravujeme společně sami. Na textech jsme začali spolupracovat s mým kamarádem Bronislavem Dupalem, který mě zná od dětství. Je to spíše vrstevník mých rodičů, ale je to duší mladý člověk. Působil i v několika kapelách (například O ničom, Krakatit, pozn. redakce).

Radí se s vámi, jak by měly texty vypadat?

Drobek: Určitě ano. Buď se ptá třeba mě, o čem bych chtěl zpívat, nebo jestli má improvizovat. Většinou je to tak, že do hudby zazpívám nějaké fráze a on tomu dá podobu konkrétního textu. A docela mu to jde, takže jsme rádi, že to pro nás dělá.
Petr Gregor: Doufám, že se ta spolupráce rozšíří na maximum a že zůstane naším dvorním textařem. Texty, které zatím udělal, se nám moc líbí, tak snad tak půjde i dál a udělá nám všechny.

Když tak poslouchám vaše plány, napadá mě: kde vůbec berete peníze? Kdo vás podporuje?P

Petr Gregor: Podpora je hlavně od rodičů. Nejde ale jen o tu finanční, i ten respekt z jejich strany. Pak je to samozřejmě věc managementu a sponzorů.
Drobek: Ze strany rodičů je podpora to, že máme zkušebnu u nás doma a rodiče to akceptují.