MozART Group

Populární čtveřice polských hudebníků, známá po celém světě pod názvem MozART Group, vystoupí znovu ve Zlíně. 22. října letošního roku zahraje toto netradiční kvarteto opět ve zlínském Kongresovém centru, které před dvěma lety zcela vyprodalo. U diváků, kteří aplaudovali několikrát ve stoje, měli tehdy mimořádný úspěch.

„Koncert, který MozART Group zahráli na podzim 2012 ve Zlíně, měl mimořádný divácký ohlas. Dalo by se říct až fenomenální. Proto jsme ihned započali jednání o dalším termínu. Trvalo to rok a půl, protože soubor má kalendář plný na dva roky dopředu.

Osobně jsem moc rád, že se nám podařilo říjnový termín získat," uvedl Michal Žáček, ředitel pořádající Agentury Velryba.

I tentokrát půjde o koncert klasické hudby ve velmi netradičním a především vtipném podání. Lze předpokládat, že ani tentokrát nebude chybět brilantní hráčská technika nečekaně doplňovaná hraním například na láhev od piva nebo že hudebníci budou používat i sportovní předměty jako pingpongovou pálku nebo nafukovací balonek a další netradiční hudební nástroje a rekvizity.

Janů a Špinarová

Na společné turné vyrazí v letošním roce dvě velké stálice naší hudební scény. Zpěvačky Petra Janů a Věra Špinarová vystoupí na několika exkluzivních společných koncertech, které na podzim tohoto roku pod názvem „Turné 2014 exkluzivní spojení jedinečných hlasů" proběhnou v osmi městech České a Slovenské republiky.

Do Zlína přijedou tyto hvězdy české populární hudby 2. prosince 2014, kdy vystoupí od 19 hodin v Kongresovém centru Zlín. Právě v těchto dnech byl zahájen předprodej vstupenek na zlínský koncert v prodejní síti Ticketpro.

Obě zpěvačky se posluchačům představí ve dvou samostatných blocích svých největších hitů za doprovodu skupin Golem a Band Adama Pavlíka. Jako perličku si pro své fanoušky připravily i zbrusu nový společný duet.

„Považuji to za jednu ze stěžejních hudebních akcí, které naše agentura připravuje na podzim tohoto roku. První, pražský koncert je již tři čtvrtě roku před jeho konáním beznadějně vyprodaný a pořadatelé museli přidat druhý termín. Vzhledem k tomu, že se jedná o mimořádnou příležitost slyšet a vidět tyto dvě dámy pohromadě během jednoho koncertu, věřím, že s velkým zájmem se setká i zlínský koncert," uvedl ředitel pořádající Agentury Velryba Michal Žáček.

MozART Group