Culturea je projekt studentů Fakulty multimediálních komunikací UTB, který má za cíl během dvou dnů přinést svým návštěvníkům atmosféru dvou zemí. Zemí, které jsou naprosto odlišné.

Již 28. dubna 2015 se můžete ocitnout v romantické Francii, den poté v divoké a vášnivé Brazílii a to všechno, aniž byste opustili zlínský zámek, kde Culturea proběhne!

Dva dny a dvě země, to je Culturea. A které další kultury mohli díky ní Zlíňané okusit, aniž by si museli balit kufry?

V minulém roce dostali návštěvníci příležitost pomyslně navštívit Velkou Británii. Na programu tak byla ochutnávka anglického čaje s přednáškou, ale třeba i napínavý souboj ve famfrpálu, specialita Harryho Pottera. Večer patřil divadelnímu představení britského génia Williama Shakespeara.

Druhý den festivalu se návštěvníci festivalu ocitli na druhém konci světa, v daleké Indii.

Před 14I15 Baťovým institutem vyrostlo indické tržiště a vonělo koření, zatímco si návštěvníci zkoušeli jógu, bollywoodský tanec nebo poslouchali přednášku o hinduismu.

Spojovat nespojitelné, dva odlišné světy, kulturu nám blízkou i exotickou, zábavu i poznání to vše návštěvníkům Culturea nabízí a letos tomu nebude jinak!

Země, kam budou moci obyvatelé Zlína, ale i jeho návštěvníci zavítat, napovídají, že ochutnáme vynikající francouzská vína a potěšíme oko pohledem na vášnivé brazilské tanečnice nebo hbité bojovníky Capoeiry.

Bude to divoké, ale s francouzským šarmem, bude to Culturea 2015!

„Pořádat druhý ročník festivalu nebyla legrace, ale po-dle mě se povedl na jedničku a věřím, že letošní organizační tým vedený Zuzkou Kleinovou posune hranice festivalu ještě dál. Minimálně na další kontinent," řekl s úsměvem manažer loňského ročníku Břetislav Staša. (hed)