„Shakespeare by byl dobrý marketingový manažer. Za hlavní téma hry si vybral cit, který se dotýká nás všech. Je to hra, která se v každém okamžiku dotýká všech diváků v hledišti," uvedl režisér Khek. Do hry, v níž vystupuje dvacet postav, obsadil pouze osm herců – Radovan Král, Luděk Randár, Eva Daňková, Radoslav Šopík, Marek Příkazký, Zdeněk Lambor, Hana Briešťanská a Marie Vančurová.

Hráli na různé netradiční nástroje z dílny autora hudby k inscenaci Václava Kořínka, například na nástroj nazvaný satruna. Jde o velký rámový nástroj se dvěma dráty, které nahrazují struny, rozeznívá je smyčec. V představení zazněl také nástroj australských domorodců didjeridoo, který Kořínek vyrobil z jasanu.

Hru Sen noci svatojánské napsal Shakespeare mezi lety 1590 a 1596. Příběhy Thésea a Hippolyty, Oberona a Titanie, čtyř milenců Lysandra, Demetria, Hermie a Heleny i aténských řemeslníků se odehrávají v jedné jediné noci. Hra svou dramatickou, stylistickou a ideovou výstavbou tvoří most mezi Shakespearovými ranými komediemi a jeho nejdokonalejšími díly napsanými na konci 16. století.