Domluvit návštěvu mladých hvězd na festivalu nebylo podle Řádové jednoduché, zejména poté, co herci získají ocenění, například z berlínského festivalu. „Jakmile člověk získá titul Shooting Star, je o něj zájem, dostává nabídky, film za filmem," uvedla.

Švýcarský herec Kacey Klein uvede ve Zlíně film Ochránce, ve kterém ztvárnil mladistvého otce. Bews přestaví snímek Společenská sebevražda volně inspirovaný příběhem Julie a Romea, kde hraje Baltazara schopného udělat cokoliv pro internetovou slávu.

„Na poslední chvíli jsme sehnali izraelského herce Tawfeeka Barhoma, který už znamená hodně, s jeho agentem jsme vyjednávali asi tři měsíce, než jsme ho sem na tři dny dostali. Vždy jde o to, jak se hercům podaří uniknout z daného natáčení, aby to odpovídalo termínu festivalu," uvedla Řádová. Barhom ztvárnil hlavní roli ve filmu Superstar, který je inspirován skutečným příběhem palestinského zpěváka, jenž vyhrál arabskou soutěž Superstar. Z českých herců pořadatelé mezi Young Stars zařadili Vladimíra Polívku, diváci jej na festivalu uvidí ve snímcích Muzikál aneb Cesty ke štěstí, Řachanda a Zločin v Polné.

„Chceme tyto mladé herce propagovat, je to festival pro děti a mládež, tohle je právě ta půda, kde se mají představovat našim lidem," uvedla Řádová. Festival se soustředí i na české herce, přijedou také početné delegace k filmům. Šestapadesátý ročník festivalu nabídne 361 snímků z 56 států.