Její modely byly součástí přehlídek Fashion Week NY a šest je dokonce ve stálých sbírkách Musea at FIT v New Yorku. Také se dostala do knihy Fashion Designers, která prezentuje díla slavných návrhářů v nakladatelství Taschen.

Je zakladatelkou Ateliéru oděvního designu na Fakultě multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. A právě nyní vydává svou první knihu: A co láska? i když jak prozradila, spousta její spisovatelské tvorby předtím zůstala „v šuplíku“.

Právě vydáváte svou první knihu A co láska, jaká je?

Napínavá. Ze současnosti, se zajímavým dějem i nečekanou zápletkou. Tři povídky, řekla bych, malé vztahové detektivky pro chytré čtenáře, které baví život. Příběh vás vtáhne jako divácky přitažlivý film, dokud ji nepřečtete. To jsou slova mých čtenářů. Mám radost, že jsou to ženy i muži.

O čem je tedy vaše kniha?

Možná se budete smát, ale o Lásce s otazníkem. Nebo-li o tom, za co ji mnozí vydávají. Stručně a výstižně popisuje jednotlivé postavy a prostředí, ve kterém se pohybují. První povídka vás zavede do New Yorku, kde se točí film, druhá na akademickou půdu mezi studenty a pedagogy a poslední na potápěčskou základnu na Pag.
Jsou to fiktivní příběhy, ovšem spoustě situací, které se v knize stanou, jsem byla nablízku, jiné části jsou výtvorem mé fantazie a představivosti, Mé touze vyprávět příběh, kterým zaujmu. Proto také vždy nečekaný vývoj s dramatickým vyústěním. Mě samotnou totiž baví číst příběhy, které mají gradaci a někam směřují.

Pro čtenáře, který by si chtěl vaši knížku pořídit, co má očekávat, Radku Třeštíkovou nebo Patrika Hartla? Nebo se záměrně nepodobáte nikomu z nich?

(Smích). Jé, tak to děkuji, lichotivá společnost dvou v současnosti v České republice nejčtenějších autorů. Odpovím vám jednoduše, aniž bych měla nějaký vzor a snažila se komukoliv podobat, už se mi stalo, že můj styl rychlého děje a stručných popisů přirovnávají čtenáři k panu Hartlovi. Zejména chlapi. A to mě moc těší. Protože si ho jako autora velmi vážím. Ale paní Třeštíkovou,….. tak to je na mě příliš zaujaté proti mužskému světu. Já mám totiž muže ráda. Jsou pro mě vlastně tak trošku ohroženým druhem. Proto v mých příbězích hrají důležitou roli. A nejsou to žádní budiž ničemové ani hlupáci, naopak.

Jak všechnu svoji práci stihnete? Máte rodinu, jste skvělá designérka, máte ateliér v Praze, píšete knihy, právě jste se vrátila z pracovního pobytu v Hongkongu.

Obě děti už jsou dospělé a já si říkám, kdy jindy si plnit své sny než teď? Je mi přes padesát, cítím se na čtyřicet. (Smích). Dělám si legraci, ale je to tak. Člověk se musí umět rozhodnout a být správnou mírou odvážný a nebát se! Hong Kong je nádherné, úžasné město a já v něm zažívám nepopsatelné chvíle. Vlastně popsatelné, protože i tam píšu svou další knihu. Pracuji pro tamní oděvní firmu, která obléká Evropu. Moc mě to baví. Když se ráno podívám z 26. patra svého bytu, zatočí se mi hlava, ale život v oblacích je něco, co jsem ještě nezažila. Město barev a kontrastů, neskutečné inspirace, nádherné přírody a zajímavých lidí. Navštivte Lantau island i Morning trail na Hong Kong island a pochopíte, že tohle místa je neopakovatelné.

Kterých vašich životních úspěchů si nejvíce ceníte?

Pro mne jedním z nejsilnějších pocitů bylo, když jsem jednou odjížděla z fakulty, už byl večer, já byla šíleně unavená, pracovní vytížení na dvě stě procent. Ateliér designu oděvu jsem založila od nuly se svými prvními šesti studenty. A já se tak ohlédnu, světla oken ateliéru byla rozsvícená, studentů už jsem měla plný počet, téměř padesát a oni ještě i večer pilně pracovali. V tu chvíli jsem si pomyslela: „Tak teď kdybych odjela, a už se nevrátila, tak můj ateliér bude fungovat i beze mne.“ Byl to silný pocit, splněného snu.

A jaké byly ty další splněné sny, na které jste pyšná?

Co se týká oděvní tvorby, tak určitě přehlídka v muzeu Art and Design v New Yorku. Když jsem viděla modelky nastoupené na schodech v mých modelech, hrála hudba, byl to neuvěřitelně krásný pocit. Můžu říct štěstí, že jsem se dostala až sem. A potom na základě této přehlídky přišlo pozvání na schůzku do Musea at FIT, kde si vybrali mé modely do stálých sbírek. Já jsem je pak viděla vedle šatů od Coco Chanel, Diora, Paco Rabane, a hrdě četla své jméno: Šárka Šišková napsané s čárkami i háčky. (Úsměv). Tak to bylo nádherné. A teď mě krásnými pocity naplňuje i Hongkong a má čerstvě vydaná kniha. Psaní nevnímám jako odbočku, či doplnění, ale plnohodnotnou součást mého tvoření. Píšu denně a když nepíšu, tak přemýšlím o svých postavách, čerpám inspiraci ve všem, co právě prožívám.

Kde berete inspiraci na přehlídku?

Určitě také ve svém životě. Má nová kolekce je inspirovaná mými zážitky z podmořského světa, z potápění. Bude plná barev, jako korálové zahrady pod hladinou Rudé moře, ale i napětí, které přináší setkání s kladivouny na Daedalus reef.
Vyberu materiál, pustím si hudbu a špendlím a odvážně stříhám a pak trpělivě čekám, co vytvoří paní Radka, moc šikovná švadlenka, kterých je dnes už jako šafránu a o to víc si jí vážím!