VYBRAT REGION
Zavřít mapu

BLOG: Ach, ty knedlíky

Zlín /BLOG/ - Vařím rád a s chutí. Skvěle si u toho odpočinu, baví mě to, výsledkem je navíc něco dobrého. Až na výjimky. Mým dlouholetým kuchařským traumatem jsou totiž knedlíky.

17.5.2011 3
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Deník/Jiří Humplík

Petr Michálek je ředitelem Městského divadla Zlín

Nemám rád ty kupované, myslím ty z polystyrenu či jiné průmyslové pěny, které se vám rozpatlají a přilepí už při napařování, natož v omáčce.

Naopak čas od času zatoužím po knedlíku špenátovém či špekovém, zkrátka a dobře po knedlíku, který už v podstatě není jen druhořadou přílohou, nýbrž gurmánským zážitkem sám o sobě.

Sledoval jsem proto v minulosti mnoho televizních pořadů na toto téma, brouzdal po internetu na provoněných serverech, vyptával se babiček a maminek. A vždy se dopracoval k tomu zaručeně nejlepšímu receptu, který prostě nelze zkazit.

Jeden byl sáčkový, druhý v mikrovlnce, třetí snad i v utěrce. Výsledek byl ale vždy stejný. Slyšíte a cítíte, co všechno se skrývá ve slově „rozblemcaný“? Tak přesně takové byly moje knedlíky.

Nedávno jsem ale navštívil Evu Daňkovou, mimo jiné herečku Městského divadla. A ta mi dala další, hrníčkový recept. Musel jsem uznat, že zní skutečně jednoduše a že tentokrát už to skutečně nemohu pokazit.

Vše jsem proto smíchal podle doporučení. Jenže ono to bylo ve výsledku takové… řídké. Měl jsem před očima tak silnou vidinu tvarování knedlíku, že mi vůbec nedošlo, že to v tom hrnku asi ztuhne. A tak jsem přisypával a přisypával, a pak to do málo vymazaného hrnku „vpatlal“ a pak vařil asi hodinu, pak celý večer dlátem z hrnku knedle doloval… No, nebylo to špatné, ale…

Nicméně poprvé jsem cítil, že cesta je správná. A příště to zkusím znovu. Však ono to jednou vyjde. A já k dobré kačence na zázvoru přiložím kromě dušeného zelí ty nejlepší knedlíky na světě. Mimochodem: jestli máte nějaké doporučení, jak na to, nebo nějaký recept, který je „vyloženě zaručený“, pošlete mi ho. Můj mail najdete na webových stránkách divadla. Předem děkuji.

17.5.2011 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:
Den zdraví ve zdravé škole
21

Bulgur, kuskus, nebo čočkový salát: běžná jídla na základní škole

Žena je psychicky nemocná.

Hledá se Naděžda Skácelová

AKTUALIZOVÁNO

To jsou oni! Poslanci, kteří budou hájit zájmy Zlínského kraje

Profily poslanců zvolených ve Zlínském kraji  

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

Chceme se omluvit fanouškům. Bylo to hrozné, říká Bačo.

Fotbalistům Zlína to proti Mladé Boleslavi před domácím publikem vůbec nejde.

Lidovec Benešík: Česku je to jedno. Slovák či Japonec

„Česká republika je maximálně tolerantní země. Když se podíváte na to, že volby vyhráli ekonomičtí migranti, tak jednoznačně můžeme EU říct, že nejsme žádní xenofobové. U nás je to jedno: Slovák nebo Japonec,“ sdělil Ondřej Benešík jediný lidovecký poslanec z našeho kraje.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT