Ale nedá mi to, už mám v ruce zahradnické nůžky a dávám sestřih vinné révě. Několik rév balím do novin a sáčku, třeba se budou někomu hodit, vždyť i na Burešově se révě daří.

Na 208 metrech čtverečních velké parcele můžu pobývat, pracovat, popovídat si se sousedy zahrádkáři, vypěstovat spoustu květin, bio zeleninu a ovoce, průběžně od jara do zimy.

Ten čistý lesem provoněný vzduch mě nabíjí energií. Vážení a milí, my na Burešově v zahrádkářské kolonii nesoutěžíme o největší výpěstky, ale o plodiny vypěstované s největší láskou.

Zahrádkáři mají a musí mít lásku k přírodě a půdě, vždyť je to životodárce a nic na tom nezmění ani vyspělá technika. Jestli ve vašem nitru dřímá láska k přírodě a půdě, dojděte 3. března 2010 před 15. hodinou do kinosálu Průmyslových staveb na Zarámí, kde bude schůze zahrádkářů, a můžete se domluvit na získání některých volných parcel.

K upřesnění – je to budova, v níž sídlí Zlínský deník. Rádi mezi sebe přijmeme i mladší ročníky. Poradíme, pro začátek i půjčíme nářadí. Komu se nelení, tomu se zelení. A ten pohled na Zlín v kteroukoliv roční dobu, to je nádhera.

Anna Kojanová, Zlín

Sami rozhodněte, jak budou vypadat vaše noviny! V této rubrice máte prostor vy, naši čtenáři. Právě vy znáte nejlépe svoji ulici, čtvrť, vesnici či město. Proto neváhejte, foťte a pište! Naštval vás bezohledný řidič, nesmyslný zákaz či objížďka, trápí vás nepořádek v ulicích, anebo jen nevíte, kam se obrátit s problémem? Své postřehy a příspěvky zasílejte na reporter.zlinsky@denik.cz.