„Krátce po jednadvacáté hodině dohlíželi na provoz u frekventované křižovatky v Otrokovicích a zpozorovali, že směrem do Zlína jede vozidlo značky Opel, kterému nesvítilo předepsané osvětlení. Za pomoci výstražného znamení a nápisu STOP se snažili řidiče zastavit. Ten ale naopak zvýšil rychlost, přes souvislou čáru předjel před ním jedoucí auto a pokračoval v jízdě do Zlína,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Vzhledem k nebezpečné jízdě operační důstojník navigoval další dostupné hlídky, riskující řidič mezitím měnil směr jízdy, až najel na dálnici, kde pokračoval dokonce v jízdě v protisměru.

Ilustrační foto
Koronavirus se značně podepsal na celkových úmrtích. Říjnová čísla jsou rekordní

„Asi po půl kilometru pak na nějakou dobu vypnul světla, otočil se a jel zpět do Zlína,“ dodala mluvčí. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení jej chtěli znovu zastavit v Malenovicích, nakonec ale museli použít zastavovací pás.

„Vozidlo na něj ve vysoké rychlosti najelo a po několika metrech zastavilo. Policisté viděli, že z místa řidiče vyběhl muž, který utíkal směrem ke kolejím,“ vylíčila mluvčí. Po pár minutách jej hlídka našla ležícího ve vysoké trávě.

Řidič ovšem s policisty odmítl spolupracovat, odmítl také zkoušku na přítomnost alkoholu i drog a nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením.

„Policisté proto třiačtyřicetiletého muže z Karviné převezli do policejní cely. Vozidlo, které mělo poškozené pneumatiky, pak odvezla odtahová služba,“ uzavřela mluvčí.