„Řidič zatím z nezjištěných příčin, pravděpodobně kvůli nepřiměřené rychlosti naboural do rodinného domu v Bílovicích. Muž na místě zemřel, mrtvé jsou i jeho dvě spolujezdkyně, jednadvacetiletá dívka z Mikulčic a šestapadesátiletá žena z Březolup," informovala mluvčí uherskohradišťských policistů Jitka Zámečníková.

„Další okolnosti policisté šetří,“ doplnila mluvčí.

Podle informací, které měli od svědků k dispozici zasahující hasiči, řidič osobního auta riskantně předjížděl jiné vozidlo v klesání do obce od Březolup. Vozidlu urazil zpětné zrcátko, poté pokračoval ve vysoké rychlosti do nepřehledné zatáčky, kterou projel a čelně narazil do rekonstruovaného rodinného domu a zaparkovaného favoritu.

"Po silném čelním nárazu došlo k totálnímu zdemolování přední části vozu. Řidič předjížděného a poškozeného vozu nebyl zraněn a byl přímým svědkem tragédie," uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

"Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu a okamžitě začali vyprošťovat těžce zraněnou spolujezdkyni z předního sedadla, která byla jako jediná ve voze připoutána bezpečnostním pásem. Jednadvacetiletá dívka byla v kritickém stavu vytažena a přenesena do připraveného vozidla záchranky," popsal Mitáček.

Lékaři a zdravotníci další půl hodinu bojovali o život dívky, bohužel marně.