Ještě do jedenácté noci měli hasiči relativně klid. Kolem čtvrt na dvanáct se ale na operačním středisku začaly ozývat první volající lidé s prosbou o pomoc. Pak doslova následovala sprška telefonátů. „Prakticky co minutu, to oznámení o pádu stromů a větví na komunikace a veřejná prostranství," přiblížil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Vítr doslova lámal stromy a větvě jako by byly z papíru. Do půlnoci měly za sebou jednotky takřka šestnáct výjezdů, převážně na Kroměřížsko, do okolí Otrokovic a Zlínska. „Už cestou k místům hasiči museli odstraňovat popadané stromy či větvě ze silnic," dodal dále mluvčí.

V Plešovci na Kroměřížsku blesk uhodil do domu a zapálil elektrické vedení. „Požár se místním lidem podařilo zvládnout ještě před našim příjezdem," vysvětlil Netopil. Silná vichřice však na tomto domu částečně strhla i střešní krytinu.

Do jedné hodiny se počet výjezdů pohyboval u čísla šestadvacet. Pak se situace pomalu začala uklidňovat a do ranních hodin pak vyjeli hasiči pouze ke čtyřem dalším zásahům. Vše se naštěstí obešlo bez zranění.