Mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková upřesnila, že řidiči bourali v Pašovicích na Uherskohradišťsku, v Zašové na Vsetínsku a také v Bystřici pod Hostýnem na Kroměřížsku.

„Další nehoda v pořadí se stala v Zádveřicích - Rakové na Zlínsku, kde řidič v odpoledních hodinách skončil v příkopě. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Zlín, kteří u vozidla provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Havárie si vyžádala jedno zranění,“ přiblížila Javoříková.

Jednoho zraněného řidiče si vyžádala nehoda dvou aut v Dolní Lhotě na Zlínsku.
Srážka dvou aut v Dolní Lhotě: zraněný řidič a sloup, který museli odřezat

Problémy se nevyhnuly ani jezdcům soutěže Barum Rally Zlín, která se o víkendu v regionu koná. Jednomu ze závodníků v cíli rychlostní zkoušky Březová začalo hořet auto. „Ihned na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolná jednotka ze Slušovic. Duchapřítomný pořadatel požár uhasil před příjezdem hasičů. Ti následně sportovní vůz zkontrolovali termokamerou,“ popsala Javoříková.

Stovky policistů ve Zlínském kraji. Ilustrační foto
Barumka: Policisté jsou v akci. Řidiči, pozor na uzavírky a rychlost

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který jako příčinu požáru určil technickou závadu v motoru vozidla. „Škoda byla odhadnuta na padesát tisíc korun,“ uzavřela Javoříková.