Podle zjištění Deníku byl zraněn sedmadvacetiletý pracovník společnosti Sklenářství Nonstop, který podle jejího jednatele Martina Volčíka nedodržel bezpečnostní předpisy.

Při vykládce skleněných tabulí o váze téměř 700 kg došlo ke kolizi a sklo jej poranilo. Muž může mluvit o štěstí, jelikož podle informací policie se skleněné tabule na něj překlopily.

Zaměstnanec tak skončil v péči záchranářů, kteří jej převezli na úrazové oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

„Muž utrpěl řezné rány zejména v oblasti horních končetin a trupu. Byl mimo ohrožení života a byl převezen na úrazové oddělení KNTB," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

Zprávy o těžkém poranění zaměstnance vyvrátil Martin Volčík, jednatel společnosti Sklenářství Nonstop.

„Podle nás a inspektorátu práce se jedná o lehký pracovní úraz, za který můžou oba pracovníci, z nichž jeden byl lehce pořezán na ruce," uvedl s tím, že oba porušili předpisy bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

„Společnost nám řádně úraz oznámila, nicméně ne jako závažný," uvedla vedoucí právního oddělení Státního úřadu inspekce práce Dagmar Berková.

Podle ní, když případ vyšetřuje policie a neshledá, že byl spáchán trestný čin, oznamují jim policisté událost jako správní delikt k prověření.

Policie případ zatím šetří.

„Zabýváme se případem těžkého zranění sedmadvacetiletého zaměstnance sklenářství ve Slušovicích. Ke zranění došlo při překládání skleněných tabulí o váze 699 kilogramů z vysokozdvižného vozíku. Jeho čtyřicetiletého řidiče prověřujeme pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti," informovala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Podle ní, pokud bude viníkovi prokázána vina, hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. Prozatím je podle policie případ ve stadiu prověřování a nikdo nebyl obviněn.