„Zběsilý způsob jízdy na sídlišti v zóně, kde je rychlostní limit upraven dopravním značením na 30 km/h, nemohl ujít pozornosti motorizované hlídce MP Zlín, která zde prováděla kontrolu. Strážníci proto vozidlo zastavili a zjistili, že se uvnitř nachází mladá dívka a řidič, který nebyl schopen prokázat svoji totožnost žádným dokladem.

Hlídce MP Zlín nejprve tvrdil, že je mu 20let a všechny průkazy zapomněl ve firmě, později ale připustil, že řidičský průkaz vůbec nevlastní. Strážníci proto na místo přivolali kolegy z republikové policie, aby dotyčnému zakázali další jízdu,“přiblížil za MP Zlín zástupce ředitele Pavel Janík.

Ilustrační foto.
Lehkomyslnost stála ve Fryštáku majitele vozidla třináct tisíc korun

Dle něj poté, když bylo potřeba vozidlo přeparkovat tak, aby netvořilo překážku v silničním provozu, zkontaktovala hlídka MP Zlín rodinné příslušníky řidiče. O několik desítek minut později pak pro změnu kontaktoval městskou policii muž, který o sobě prohlásil, že je osobou, za kterou se řidič vydává.

Do místa jeho bydliště tak zamířila další hlídka MP Zlín, která potvrdila jeho totožnost a zjistila, že přistiženým (ne)řidičem je jeho 15letý nevlastní bratr. Ten byl rovněž pohřešovanou osobou, protože odešel z domu bez toho, aby se obtěžoval dát vědět rodičům, kam jde a kdy se vrátí.

„Poté, co bylo do řešení události zapojeno několik hlídek MP Zlín a široká rodina mladého výtečníka, se na místo dostavil přítel jeho matky a provozovatel vozidla v jedné osobě, který si je od strážníků převzal,“ doplnil Pavel Janík s tím, že přestupkové jednání mladistvého nyní bude mít dohru před správním orgánem.

Ilustrační foto
Policie ve Zlíně hledá cestující z autobusu MHD