S velmi vážným zraněním byl transportován do nemocnice.

„Mohu potvrdit, že muž utrpěl při srážce mnohačetná poranění, od poranění hlavy, či zlomeniny horních a dolních končeti a dalších zranění. Byl ve velmi vážném stavu převezen na trauma centrum do zlínské Baťovy nemocnice," uvedl za krajské zdravotní záchranáře mluvčí Petr Olšan.

Na místě zasahují zlínští policisté. „Vyšetřují příčinu nehody," zmínila jejich mluvčí Lucie Javoříková s tím, že provoz na kvítkovické křižovatce byl omezen.

Trať Otrokovice -Vizovice tak stojí, na všech směrech od křižovatky se tvoří kolony vozidel, náhradní dopravu MHD vypravila i Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO).

„Jde o poměrně velký zásah do systému MHD, když zablokováním železničního přejezdu došlo k úplnému přerušení trasy trolejbusových linek 2 a 6, které spojují Zlín s Otrokovicemi. Mimořádná situace zatím ještě trvá," přiblížil za DSZO tiskový mluvčí Vojtěch Cekota.

Podle něj, pokud jezdí na uvedených linkách trolejbusy s dieselagregátem, dispečeři je v Otrokovicích posílají po náhradní trase Objízdnou ulicí, kolem pneumatikárny a teplárny.

Ilustrační foto.
V patře hořelo, dolů se slavilo

„Kvůli této objížďce mají vozidla při příjezdu na konečnou Otrokovice, železniční stanice, zpoždění 12 – 13 minut. Stejně jezdí trolejbusy s dieselagregátem i v opačném směru, což znamená, že se zpožděním jedou celý zbytek trasy až do svýchz konečných stanic ve Zlíně," vsvětlil mluvčí DSZO.

Podle Vojtěch Cekoty trolejbusy bez dieselagregátu na linkách 2 a 6 se při jízdě ze Zlína otáčejí na konečné Malenovice, Centro.

Odtamtud jezdí mimořádná autobusová linka po objízdné trase k železniční stanici v Otrokovicích. DSZO nasadila několik posilových vozů. Cestující jsou o zpožděních informováni na zastávkových panelech.

Na místo události zamířili také pracovníci Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Drážní inspekce tentrokrát do Otrokovic nemusí.

„Podle posledních informací, muž nerespektoval signalizaci a vstoupil do kolejiště přímo v době činnosti výstražného zařízení," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Dvě jednotky hasičů likvidovaly v neděli 11. června na koupališti v Kostelci únik chloru.
Ve strojovně veřejného koupaliště unikl chlor