„Ve vozidle byl zaklíněný těžce zraněný řidič. Toho hasiči ihned za použití hydraulického zařízení z vozidla vyprostili a poskytli mu předlékařskou péči. Poté jej předali záchranářům. Ti jej převezli do krajské nemocnice,“ uvedla za krajské hasiče tisková mluvčí Lucie Javoříková. Podle ní naštěstí v autobuse zraněn nikdo nebyl.

„Příčinu nehody vyšetřují dopravní policisté,“ uvedl za zlínskou policii mluvčí Vladislav Malcharczik. Připomněl, že po dobu vyšetřování nehody byla silnice zcela uzavřena a tvořily se dlouhé kolony.

„Byla určena objízdná trasa směr Petrůvka–Slavičín– Bojkovice–Luhačovice,“ připomněl policejní mluvčí. Později však byla doprava řízena policií kyvadlově, krátce po 17. hodině byl na komunikaci již normální provoz.

Nehezký pohled na vrak

„Co se tady děje, je potřeba pomoci?“ ptali se řidiči, kteří projížděli kolem havarovaného vozidla, které hlídali policisté do doby, než bude odtaženo. Pohled na vrak nebyl vůbec hezký, náraz do autobusu doslova zlikvidoval celou jeho polovinu, a to na straně řidiče.

Trosky a střepy z něj byly rozesety několik metrů kolem. Ze srážky nevyšel dobře ani autobus, byl nepojízdný, levá strana autobusu byla zcela roztříštěna. Nakonec jej z komunikace museli odtáhnout.

„Příčinu nehody zatím neznáme, je nám velice líto, že se stala,“ uvedl ředitel dopravce, kterému autobus patří, ČSAD Vsetín Oldřich Holubář. Podle něj teprve až technici zjistí rozsah poškození, proto se k výši způsobené škody nechtěl vyjádřit.

Nehoda si vyžádala zásah jednotek profesionálních hasičů z Luhačovic a Uherského Brodu a jednotky dobrovolných hasičů z Luhačovic. Na místě situaci řešila i policie a krajští zdravotní záchranáři.

Dopravní nehoda. Ilustrační foto.
Ve Zlíně srazil pirát silnic dodávkou na přechodu seniorku a ujel
Ilustrační foto
Do krajských silnic půjde 140 milionů