V plamenech zahynul jeho řidič. V druhém autě cestoval starší muž a dvě děti.

Všichni tři se vážně zranili, na místo proto zamířily hned dva vrtulníky letecké záchranné služby, které je transportovaly do nejbližších nemocnic.

Tragická čelní srážka se odehrála krátce před devatenáctou hodinou dvě stě metrů od odbočky na osadu Pulčín.

„Řidič jedoucí ve směru na Lužnou prozatím z neznámých příčin vjel do protisměru a čelně narazil do jiného automobilu,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Podle mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému včetně hasičů ze stanice Valašské Klobouky a ze Vsetína. Vyjeli také dobrovolní hasiči z Horní Lidče.

„Hasiči ihned začali likvidovat požár vozidla v korytě potoka, přičemž zjistili, že se uvnitř auta nachází řidič. Ten však utrpěl zranění neslučitelná se životem a lékař již jen u něj konstatoval smrt,“ upřesnila Javoříková.

V péči záchranářů mezitím skončili všichni tři cestující z druhého vozu.

„Záchranáři nakonec, vzhledem ke zdravotnímu stavu dětí i muže, na místo přivolali dva vrtulníky. Hasiči tak navigovali vrtulníky k přistání nedaleko místa nehody. Poté hasiči pomohli s transportem zraněných k vrtulníkům,“ popsala mluvčí hasičů.

Hasiči se postarali o nasvětlení místa nehody. Silnice byla po dobu vyprošťování a vyšetřování zcela uzavřená. Policejní hlídky odkláněly dopravu na objízdné trasy.

„Po ukončení vyšetřování hasiči s pomocí vyprošťovacího automobilu ze stanice Otrokovice vytáhli ohořelé vozidlo zpět na silnici a pomohli s naložením na odtahovou službu,“ doplnila Lucie Javoříková.

Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování vsetínských kriminalistů.

Ilustrační snímek.
Kamery ročně odhalí i desítky prohřešků