„Chybu zřejmě udělal sám řidič autobusu, který najel až na samý kraj silnice a pravou stranou vozidla zajel do poměrně hlubokého příkopu," uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš.

Na pomoc cestujícím, kteří zůstali ve voze uvězněni, museli vyrazit zlínští hasiči. „Autobus sjel do příkopu, kde zůstal na boku a došlo k zablokování dveří," vysvětlil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil s tím, že mezi cestujícími bylo i jedno malé dítě.

„Hasiči zajistili odblokování dveří autobusu a přestoupení cestujících do přistaveného náhradního spoje. Ještě před jejich odjezdem dostal nejmenší z cestujících maskota hasičů dráčka Záchranáčka," dodal mluvčí hasičů.

Zdravotnická záchranná služba na místě cestující zkontrolovala a mohla konstatovat, že nikdo z autobusu neutrpěl zranění. Vyproštění autobusu si za asistence policie zajistila Dopravní společnost Zlín Otrokovice.

„Dopravní společnost Zlín-Otrokovice (DSZO) se chce cestujícím za tuto událost omluvit," uvedl k nehodě autobusu mluvčí DSZO Vojtěch Cekota. „Míra zavinění je předmětem vyšetřování policie," dodal s tím, že škodu DSZO vyčíslila do deseti tisíc korun. Podle Cekoty autobus z příkopy vyprostil vůz Tatra 815, který patří DSZO. „Naštěstí šlo jen o pomačkané plechy, nikdo nebyl zraněn a cestující odjeli náhradním autobusem," shrnul mluvčí.

„Úzká komunikace před Kostelcem byla několik desítek minut částečně neprůjezdná, a proto provoz na ní až do vyproštění autobusu řídili dopravní policisté kyvadlově," konstatoval policejní mluvčí Petr Jaroš.