Informaci potvrdil Deníku mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

„Došlo ke srážce chodce vlakem, hasiči jsou na místě a zasahují,“ uvedl.

„V tuto chvíli můžu pouze potvrdit, že na ul. Hornomlynská srazil nákladní vlak muže, který vkročil do kolejiště,“ potvrdil událost i mluvčí policie Petr Jaroš.

Muž skončil na urgentním příjmu Krajské nemocnice T. Bati (KNTB) ve vážném stavu.

Nehoda u Velkého Ořechova na Zlínsku, 4.6.2021
Řidička vletěla ráno do stromu, vezli ji do nemocnice

„Muž se dosud neznámých příčin ocitl v kolejišti. Zdravotní záchranáři jej ve vážném stavu dopravili na urgentní příjem KNTB,“ zazněla informace ze ZZS ZK.

Jiná událost s tragickým koncem

Přejezd, kde ke střetu chodce s vlakem došlo, je místem, kde k těmto událostem dochází často. A nejen zde, naposledy se stala podobná událost v nedaleké Bartošově čtvrti na začátku února letošního roku, která měla bohužel tragický konec.

Zde srazil osobní vlak ze Zlína do Vizovic muže, který vstoupil do kolejiště.

„Přestože strojvedoucí zatroubil a zaktivoval rychlobrzdu, došlo ke srážce. Sedmapadesátiletý muž ze Zlína v důsledku střetu s vlakem utrpěl zranění neslučitelná se životem a přivolaná lékařka mohla jen konstatovat smrt,“ uvedla tenkrát policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ilustrační foto.
Ve zlínské Bartošově čtvrti zemřel muž po střetu s vlakem

Podle Českých drah, je v tuto chvíli na trati Otrokovice – Vizovice zajištěna pro cestující náhradní autobusová doprava.

„Došlo k omezení provozu na trati zhruba na tři hodiny. Letos jde o druhou srážku chodce v těchto místech,“ potvrdil Deníku za Drážní inspekci mluvčí Martin Drápal. Podle něj zde často vstupují chodci do kolejiště ve snaze si zkrátit cestu.

„Často spoléhají na jízdní řády osobních vlaků, nepočítají však už s tím, že místem často projíždí nákladní vlaky,“ připomněl mluvčí.

Podle statistik Drážní inspekce došlo letos v celém Zlínském kraji k pěti střetům vlaku s osobou. Tři lidé při nich zemřeli, dva lidé byli zraněni.

Loni za stejné období do konce května, srazil vlak celkem devět osob, sedm lidí při nich zahynulo a dva lidé utrpěli zranění.