"Stejně jako každý rok, tak i letos se během velikonočních svátků policisté Krajského ředitelství policie Zlínského kraje zapojí do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce," informoval za krajskou policii mluvčí Petr Jaroš.

Doplnil, že řidiči by měli být na silnicích Zlínského kraje v průběhu nadcházejících velikonočních svátků vzhledem ke zvýšenému provozu opatrnější a neměli by podceňovat nejen povětrnostní aprílové podmínky, ale hlavně své schopnosti. A už vůbec by neměli usedat za volant svých vozů pod vlivem alkoholu. V tom lepším případě by totiž mohli skončit v síti policejních kontrol, které na svátky jara policisté v kraji plánují.

primátor Miroslav Adámek
Stane se primátor i senátorem? Kandidaturu oznámil i Miroslav Adámek

"Policejní hlídky se obecně zaměří na dodržování silničních pravidel s důrazem na odhalování řidičů pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Kontrolovat ovšem budou i jiné nešvary, jako překročení nejvyšší povolené rychlosti, nepoužití bezpečnostních pásů, a jiných nedostatků," upozornil za krajskou policii Petr Jaroš s tím, že se kromě bezpečnosti na silnicích také zaměří i na dohled nad veřejným pořádkem a bezpečnost v ulicích při různých kulturních či církevních akcích.

Loni se o velikonocích bouralo, na vině byl i alkohol.

V loňském roce se během prodlouženého velikonočního víkendu na území Zlínského kraje stalo 35 dopravních nehod, při kterých nikdo nezemřel, jedna osoba utrpěla těžké zranění a 16 osob se zranilo lehce. V případě 7 nehod byla u některého z účastníků zjištěna přítomnost alkoholu v dechu.

Příprava výstavy Tulipánie na zámku v Buchlovicích.
Na zámku v Buchlovicích připravují výstavu tulipánů