„V sobotu před dvacátou hodinou v Doubravách na Zlínsku šestadvacetiletý řidič motocyklu Suzuki nezvládl vlivem podnapilosti projet zatáčkou a havaroval,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková s tím, že muž po havárii nadýchal 1,71 promile alkoholu. Záchranáři ho s těžkým zraněním převezli do nemocnice.

„Škoda na motocyklu je předběžně vyčíslena na padesát tisíc korun,“ dodala mluvčí. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

Ilustrační foto.
Řidiči pozor. Centrum Zlína čeká v sobotu uzavírka. MHD pojede jinudy

„V neděli krátce po deváté hodině ve Slavičíně pětapadesátiletý řidič Škody Fabia zřejmě nedal přednost cyklistovi jedoucímu po hlavní komunikaci. Jednapadesátiletého cyklistu náraz vymrštil přes střechu vozidla, poté upadl na sloup a na štěrkovou komunikaci. S těžkým zraněním ho záchranáři převezli do nemocnice,“ popsala Kozumplíková. Dodala, že dechové zkoušky byly u obou účastníků dopravní nehody negativní.

„Škoda na vozidle činí asi třicet tisíc korun, na jízdním kole a vybavení cyklisty asi pětapadesát tisíc korun,“ vyčíslila mluvčí.

Vláček dostal smyk

„Ve stejný den po šestnácté hodině v areálu ZOO nezvládl řidič malého traktoru s třemi přívěsy, který převáží návštěvníky mezi jednotlivými pavilony, projet zatáčkou, druhý a třetí přívěs dostal smyk, přičemž narazil do dvou chodců, kteří utrpěli lehká zranění. Záchranáři je převezli do nemocnice,“ popsala Kozumplíková.

V době nehody cestovalo ve vláčku asi třicet lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Podle mluvčí byla dechová zkouška u jednatřicetiletého řidiče negativní.