„Ten byl s mnohačetným poraněním převezen na urgentní příjem Baťovy krajské nemocnice ve Zlíně," uvedl Petr Olšan.

Informaci potvrdil i mluvčí Drážní inspekce, která také nehodu šetří, Martin Drápal.

„Ke střetu došlo krátce před pátou hodinou ráno, sražená osoba utrpěla těžké zranění. Ta byla nalezena strojvedoucím projíždějícího vlaku. Cestující využili náhradní autobusovou dopravu. Provoz na trati mezi Zlínem a Vizovicemi byl obnoven před osmou hodinou," seznámil se situací mluvčí Drážní inspekce.

Sražený člověk byl podle dostupných informací nalezen na přejezdu. „Muž byl při vědomí, policistům sdělil, že zakopl a spadl. V tu chvíli projížděl vlak ve směru od Vizovic do Otrokovic, který dvacetiletého muže z Písku srazil. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u strojvedoucího negativní. Policisté případ šetří jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

INCIDENTŮ PŘIBÝVÁ

Ve Zlínském kraji došlo podle statistik Drážní inspekce k 30. září letos již k dvanácti událostem, kdy byl člověk sražen vlakem. Osm lidí při nich zemřelo a čtyři vyvázli se zraněním. Číslo je ke konci září již dvojnásobné oproti celému loňskému roku. To Drážní inspekce evidovala ve Zlínském kraji šest kolizí vlaku s osobou v kolejišti. Čtyři lidé při tom zemřeli a dva vyvázli se zraněním.