K nejzávažnějším letošním nehodám patřila srážka osobního automobilu s motocyklem, která se stala na konci května mezi Vsetínem a Ústím. Třiapadesátiletý řidič osobního vozu nedal při odbočování vlevo přednost protijedoucímu motocyklu a srazil se s ním. Na místě zemřel dvaadvacetiletý řidič motorky i jeho o rok mladší spolujezdkyně.

Třináctiletá dívka zemřela v polovině března v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, řidič osobního auta ji srazil při špatném průjezdu zatáčkou, když šla po chodníku.

Lidský život si vyžádala také srážka tří osobních automobilů na Kroměřížsku na konci června. Nehoda se stala na frekventované silnici první třídy mezi Brnem a Uherským Hradištěm u obce Střílky. Dalších pět lidí včetně dítěte bylo při nehodě zraněno. Řidič jednoho vozu vjel do protisměru, kde se srazil s dalším autem, do kterého narazil za ním jedoucí vůz.

V kraji se letos stalo do konce června 1559 nehod, loni jich za stejné období bylo 1508. „Těžká zranění si z těchto nehod letos odneslo sto deset účastníků silničního provozu. Je to o 22 lidí více, než v loňském roce," uvedl Jaroš. Lehce bylo zraněno 580 osob, loni jich bylo 441.

„Stoupající tendenci měl i údaj o dopravních nehodách, jejichž aktéry byly osoby pod vlivem alkoholu. Oproti 157 opilcům z roku 2013 se letos tento počet zvýšil o více než dvacet procent," podotkl Jaroš.