Po příjezdu na místo mluvili strážníci s mužem přes dveře. Zjistili, že se nemůže postavit a otevřít dveře.

„Hlídka prověřila, zda v domě není někdo, kdo by měl náhradní klíče od bytu. Ty měla mít jedna ze sousedek, která ale nebyla v tu chvíli doma. Hlídka zjistila telefonní kontakt, na který ale žena nereagovala a také, že pracuje nedaleko. Proto strážníci obratem vyjeli do místa jejího výkonu práce. Ženu zde zastihli, nicméně také zjistili, že klíče od bytu nemá,“ popsala situaci mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Policisté pátrají pro svědcích nehody, ke které došlo na zastávce MHD Cigánov.
Neviděli jste to? Policisté hledají svědky nehody trolejbusu a chodce ve Zlíně

„Vzhledem k možným zdravotním komplikacím muže a zjištění, že není možné v krátké době zajistit klíče od bytu, byl stálou službou městské policie kontaktován operační důstojník hasičského záchranného sboru k otevření bytu a dále vyrozuměna záchranná zdravotnická služba k ošetření muže,“ uvedl ředitel otrokovických strážníků Tomáš Gromus.

Dveře bytu byly vybaveny bezpečnostním zámkem a hasiči nechtěli dveře poškodit.

„Proto se rozhodli do osméha patra dostat po žebříku a pro vstup využít balkonové dveře. Muž volající o pomoc seděl na zemi a sdělil, že se od časného rána nemůže postavit na nohy. Byt byl poté zpřístupněn záchranné službě, která muže ošetřila a převezla k dalšímu vyšetření do zlínské nemocnice,“ uzavřela Lenka Vaculová.