Svou letošní výbornou formu potvrdila zejména Kateřina Hálová, která vybojovala v běhu na 400 metrů překážek výborné třetí místo v osobním rekordu a zároveň oddílovém rekordu 59,30 sekundy. Navíc byla poražena pouze od atletek, které mají splněny nominační limity na ME a Olympijské hry.

„Věděla jsem, že bych mohla mít medaili a před startem jsem z toho byla hodně nervózní. Nicméně jsem dokázala prodat vše, co jsem natrénovala a byl z toho výtečný čas a nádherné umístění. Cením si výsledku hlavně proto, že kvůli běhání překážek jsem před pár lety s atletikou začala, ovšem teprve před rokem, když byl zrekonstruován atletický stadion, jsem se mohla do tréninku překážek pustit naplno," prohlásila Kateřina Hálová, jež po zisku stříbrné medaile z halového šampionátu v běhu na 800 metrů pokračuje v úspěšné sezoně.

Dokonalé načasování formy předvedla také Michaela Palová, která se v letošním roce závod od závodu stále zlepšuje. „Do finále běhu na 400 metrů překážek postoupila Míša se štěstím, ale o to větší pak měla chuť užít si běh ve špičkové konkurenci," prozradil trenér Martin Hála. Výsledkem bylo pěkné páté místo za čas 59,74 a další osobní a zároveň oddílový rekord v kategorii do 22 let.

A aby toho nebylo málo, obě se podílely i na bronzové medaili ženské štafeta na 4×400 metrů, která běžela ve složení Kateřina Hálová, Michaela Palová, Nikol Janeková a dorostenka Petra Muzikantová. „Že vybojuje Katka medaili, v to jsme všichni doufali, ale že štafeta dosáhne na stejné umístění, to nikdo nečekal," přiznal Bohumil Vrána, místopředseda atletického klubu Zlín.

Pěkné sedmé místo získala také další ženská štafeta na 4×100 metrů ve složení Komrsková, Kozmíková, Palová, Hálová. Na finálové umístění dosáhla ještě Gabriela Pallová ve vrhu koulí.

Republikový šampionát ve Vyškově byl zároveň druhým kolem domácí extraligy družstev, proto ženy AK Zlín sbíraly i body za ohodnocené výkony. Do této kolonky spadají pokusy E. Kozmíkové, A. Komrskové, P. Muzikantové, E. Lorencové a L. Tomaštíkové. „Výkony byly natolik kvalitní, že družstvo žen skončilo v druhém kole extraligy na osmém místě, což mu zaručilo postup minimálně do baráže o extraligu, a pokud se bude dobře dařit děvčatům během prázdninových mítinků, tak i boj ve finále extraligy," těšilo místopředsedu zlínského oddílu.