Titul získala Jana Czeczinkarová (Liv ELMTRADE Racing), která byla v cíli o pětaosmdesát sekund rychlejší.

,,S výsledkem v mistrovském závodu jsem spokojená. V posledních dvou měsících jsem se totiž v závodech příliš neprosazovala. Buď jsem měla zdravotní problémy, nebo se mi v nich nedařilo. Ve Stupně jsem proto nevěděla, co můžu od sebe čekat. Naštěstí se to povedlo,“ potěšilo Terezu Tvarůžkovou.

V závodu se brzy na vedoucí pozici už v prvním okruhu usadila Jana Czeczinkarová. Navíc čelo rozdělila jedna pomalejší bajkerka.

,,Jana si vypracovala mírný zhruba dvacetisekundový náskok a boj o zlato byl na rychlé trati, jako byla ve Stupně, ztracen,“ upozornila Tvarůžková.

Ta na začátku jela na čtvrtém místě.

,,S přibývajícími kilometry jsem ale tempo zrychlovala a probojovala jsem se na druhou příčku. V posledním okruhu jsem však měla velké křeče a byla jsem ráda, že jsem vůbec dojela do cíle. Se ziskem stříbra jsem však spokojená,“ přiznala bajkerka z Valašska.

Tvarůžková si z Rokycanska přivezla ještě jednu medaili. S týmem Expres CZ TUFO Team Kolín (Simona Spěšná, Patrik Černý, Tereza Tvarůžková, Robert Hula) vyhrála závod štafet. Stříbro brala Dukla Praha, třetí místo obsadil druhý tým Expres CZ TUFO Team Kolín.

Ve Stupně se konal také závod Muži Elite. V něm si dojel reprezentant zlínské formace Amenity Extrem Sport Team Tomáš Ševců pro čtrnáctou příčku, David Bártek z Jarcové hájící barvy stejného týmu skončil sedmnáctý. Zvítězil Ondřej Cink (Kross Orien Cycling Team), před Jaroslavem Kulhavým (Česká Spořitelna Accolade). Třetí byl Lukáš Kobes (GAPP Systém – Kolofix MTB Team).