„Je to snové umístění, mé nejlepší na Barumce, s čímž jsem pochopitelně maximálně spokojený. Jsem vděčný za příležitost, jakou mi vyhraný projekt BF Goodrich teamu dal. Celou dobu jsem jel uvolněně a prakticky žádnou velkou chybu jsem neudělal. Výjimkou byly hodiny na třetí nedělní rychlostní zkoušce, které nás zbrzdily asi o šest vteřin,“ spočítal Pavel Valoušek, jenž ale v závěru musel odrážet nápor pátého Itala Travaglii.

„Pět kilometrů před cílem nám praskl řemen k dobíjení a posilovači řízení. Chvílemi jsem si myslel, že to nedopadne dobře, v duchu počítal ztracené sekundy. S vypětím všech sil a chybě soupeře jsme se štěstím umístění uhájili. A vůbec mi nevadí, že je to bramborová pozice,“ smál se od ucha k uchu Pavel Valoušek.

„Nevím, jestli se mi ještě podaří vůbec někdy svézt v takovém skvěle připraveném autě, jaké jsem měl nyní k dispozici,“ přiznal Valoušek, jemuž kromě diváků nejvíce sil a sebevědomí nalil před závodem ale i během něj šéf týmu Kronos Racing Marc Van Dalen. „Doprovázel nás po celou dobu a pomáhal nám především psychicky snižovat tlak na mou osobu. Nabádal nás, abychom si závod užili. Jeho podpora nám dodala obrovskou jistotu, kterou jsme celému týmu čtvrtým místem, doufám, splatili,“ věří 29letý pilot z Otrokovic.

V průběžném pořadí českého šampionátu si připsal cenné body, které jej přiblížily na dosah k druhému Pechovi, jenž Barumku pro poruchu převodovky nedojel. „Šanci samozřejmě cítíme. V Příbrami ovšem už pojedeme pouze s naším mitsubishi. Určitě se pokusíme překvapit,“ dodal odhodlaně Pavel Valoušek.