„Situace se vyvinula do bodu, kdy nevíme, jak dál - zda jubilejní 50. ročník Barumky zvládneme uspořádat v letošním roce nebo ho budeme muset odložit. Čas hraje proti nám. Na konci tohoto měsíce se musíme rozhodnout, zda spustíme finální a nejnáročnější část příprav směřující k srpnu 2020 či zda se rally přesune na další rok. Zbývá nám tedy necelý týden a situace se bohužel vyvinula tak, že poslední nadějí pro nadcházející Barumku jste vy, fanoušci,“ přiznává ředitel.

Memorandum za prodloužení Baťova kanálu na Hanou podepsali v úterý na tovačovském zámku hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, náměstek hejtmana Olomouckého kraje Jiří Zemánek, primátor Přerova Petr Měřínský, starostové Kojetína, Tovačova a řady dalších obcí
Baťův kanál až na Hanou? Kraje jsou pro, podepsaly memorandum

Pro jubilejní padesátý ročník se chtěli vydat cestou výjimečných oslav v různých podobách. Jenže uteklo pár týdnů a situace se radikálně změnila.

Barumka nyní bojuje o to, aby vůbec mohla proběhnout.

Ze sportovního hlediska by se jednalo o mimořádně kvalitní ročník – z kalendáře mistrovství světa odpadá jeden podnik za druhým a jezdci se ptají, zda místo něj mohou závodit právě v mistrovství Evropy, nabízejícím v tuto chvíli jediný ucelený kalendář mezinárodních rallye, které se z hlediska nezbytných hygienických opatření mohou bez větších potíží uskutečnit.

„Bohužel koronavirová epidemie se zásadně promítla i do ekonomiky našeho závodu i mnoha partnerů. V tuto chvíli se proto soustředí všechna naše pozornost na vás, diváky a fandy. Jste to vy, kdo vedle závodních posádek tvoří neskutečnou atmosféru ať už na rychlostních zkouškách, na městské speciálce, v servisní zóně, na startu a cíli nebo třeba při autogramiádách. Jste kořením zlínské rallye a od vypuknutí koronavirové epidemie jsme ani na chvíli neuvažovali, že by se barumka odjela bez vaší účasti. Teď však nastala chvíle, kdy potřebujeme vaši podporu a kdy můžete rozhodnout o dalším osudu tohoto závodu. Do naplnění rozpočtu totiž aktuálně chybí tři a půl milionů korun. Je to obrovská částka a na její zkompletování zbývá jen minimum času, nicméně i přesto doufáme, že se jubilejní ročník podaří zachránit,“ je optimistou Regner.

Zdroj: Youtube
 

„Obracíme se tedy na všechny diváky Barumky, fanoušky rallyesportu, soutěžní týmy, místní obyvatele, kterým voní benzín, stejně jako na firmy a podnikatele, abyste pomohli finančně podpořit uskutečnění padesáté Barumky – ať už by proběhla letos anebo v roce 2021, kdy by už celková situace mohla být o něco příznivější,“ dodal ředitel Barum Rally.

Na konci linky se jednotlivé respirátory vyřezány a kontrolovány. Zbytky materiálu jsou recyklovatelné
Jedinečné respirátory. Zlínská firma představila novou výrobu

Link na stav transparentního účtu bude zveřejněn během několika dnů na stránkách www.czechrally.com hned poté jak bude aktivní.

„Jména všech, kteří Barumku v této mimořádné situaci podpoří, budou umístěna na startovní rampu. Byli bychom nesmírně šťastní, kdyby se rozpočet podařilo zajistit a se všemi podporovateli se nakonec mohli – ať už letos, nebo napřesrok - u rampy společně sejít,“ dodal Miloslav Regner.

Číslo účtu, kam můžete přispět na 50. Barum Czech Rally Zlín:

5886761329/0800

IBAN: CZ28 0800 0000 0058 8676 1329

BIC (SWIFT): GIBACZPX