Jejich mladší kolegy čekají o víkendu ještě dva poslední zápasy základní části, ale vzhledem k tomu, že celek Željka Živkoviče je zatím na páté příčce, play off má jisté.

„Před sezonou jsme věřili, že do vyřazovacích bojů konečně postoupíme, protože máme silný celek, ve kterém vyčnívají Kabourek, Šír a Žlotíř s Nehodu kteří naskočili do zápasů A-mužstva,“ upozornil Zipper.

Juniorský celek ale čeká velmi těžký oříšek. Ve čtvrtfinálové sérii na tři výhry se střetnou s vítězem základní části a úřadujícím mistrem USK Praha. Tým z hlavního města v základní části prohrál pouze dvakrát a Zlín s ním ani jednou nezvítězil. Výhodou by pro Zipperův celek mohl být start na domácí palubovce až 5. května, což je o deset dnů později, než začínají ostatní série.

„USK jede na turnaj, takže proto jsme se domluvili na pozdějším termínu. Ale výhoda to nebude, protože mají velmi kvalitní široký kádr. Určitě se ale s nimi dá hrát. Pokud kluci podají nadstandardní výkon, rozhodně nejsme bez šancí. Chceme favorita co nejvíce potrápit a vyhrát alespoň první zápas, abychom vrátili sérii zpět do Zlína,“ vyřkl své přání Igor Zipper, jenž zná i recept, který by na soupeře měl platit. „Musíme ubránit rozehrávače a zlepšit doskakování,“ podotkl Zipper, jenž u juniorů působí druhou sezonu.

Pro tým černohorského trenéra Živkoviče bude play off třešničkou na dortu, se kterou před sezonou nikdo nepočítal. „Většina kluků hrála minulý ročník pouze okresní přebor, takže mě mile překvapili,“ pravil lodivod basketbalistů do 16 let.

Ještě než vstoupí kadeti 2. května do play off, čekají je v posledních dvou utkáních základní části zápasy v Plzni a Klatovech. „Chceme vyhrát oba duely, protože bychom skončili čtvrtí a začínali čtvrtfinále doma,“ uvedl Željkovič, jenž bude především spoléhat na čtveřici Šiška, Václavek, Bajar a Syslla.

Soupeře pro play off si ale nevybírá. „Kromě Pardubic a Sokola pražského se dá hrát s každým. Mým tajným snem je postup do finálové skupiny o mistra České republiky,“ netají vysoké cíle Željko Živkovič.