„Individuální a herní kvality byly na straně soupeře. Klukům tento zápas jasně nastavil zrcadlo, aby viděli, v jakých činnostech za basketbalovějším soupeřem zaostávají. V tréninkovém procesu se na to musíme ještě více zaměřit," měl jasno hned po utkání zlínský trenér Jaroslav Kotala.

S něčím podobným ovšem hosté tak trochu počítali. „Spíš jsme nepočítali s tím, že určité herní nedostatky nevyvážíme bojovností a zdravou agresivitou. Připadalo mi to, že celý zápas hrajeme se zataženou brzdou a nasazení našeho týmu nebylo na takové úrovni, jak bych si představoval. O vítězství se umíme porvat víc," mrzelo kouče Protonu.

A toho béčko Nymburku dokázalo maximálně využít. „Inkasovali jsme téměř stovku. Z toho plyne, že naše obranná činnost byla tentokrát velmi špatná. O mnoho lépe jsme si nevedli ani v útoku. Za celý zápas se, bohužel, nenašel nikdo, kdo by pozvedl náš prapor a mužstvo vyburcoval k větší bojovnosti. O to víc mě tato porážka mrzí," konstatoval Kotala.

Střelecky se tentokrát vedlo na straně Protonu především Nehodovi, Šušákovi a Krutílkovi, kteří dohromady zaznamenali 48 bodů. Další hráči už ale spíše paběrkovali. „V domácím utkání s Trutnovem se musíme znovu vrátit k týmovému výkonu a zvýšit především nasazení, neboť bez něj nemůžeme uspět proti žádnému soupeři," nabádá zlínský kouč.

Nedělní duel ve sportovní hale Zelené začíná v 15 hodin. Protonu patří po šesti odehraných kolech šestá příčka tabulky s bilancí tří výher a tří porážek.