Druhou příčku v novém podniku v krajském městě vybojoval s třiadvacetisekundovou ztrátou Milan Merva, bronzovou pozici obsadil časem 29:48 Jiří Kubíček. V elitní mužské kategorii se zviditelnil ještě čtvrtý v pořadí Matěj Nekoranec (29:48), pátou pozici bral Radomír Bursa (30:20).

,,Už od začátku jsem se postupně s přibývajícími kilometry pozvolna vzdaloval všem soupeřům. Na startu se však letos sešla velmi kvalitní mužská konkurence. Zejména Milan Merva se mě snažil neustále atakovat. Nakonec se mi ale díky rovnoměrnému tempu podařilo obhájit loňskou zlatou příčku v tomto zajimavém závodu," potěšilo zlínského běžeckého matadora Svatopluka Janečku.

Hlavní závod žen ovládla Jana Žaludková (33:46), před Helenou Kotopulu (35:12). Třetí doběhla v čase 37:33 Lada Manová.

,,Za závodu jsem měla trochu obavy. Nakonec jsem si však běh na členité, ale zajimavé trati se spoustou zatáček užívala. K mojí pohodě přispěla také skutečnost, že jsem se na první příčku probojovala hned po zaznění startovního výstřelu," radovala se ze zisku zlaté příčky Jana Žaludková. Tu rovněž potěšily výkony jejích dvou dcer.

,,Terezka vyhrála závod dětí do 6 let a Barbora byla mezi dětmi do osmi let třetí," pochlubila se ještě Žaludková.

Ve Zlíně uspořádali také pětikilometrový závod. V něm mezi muži vyhrál časem 14:59 Martin Hečko, na stříbrnou příčku vystoupil Martin Zikmund (15:56), třetí skončil Richard Brázda (17:28). V ženách se pyšní prvenstvím Markéta Fussová, jež zvítězila o devětatřicet sekund před Eliškou Doležalovou. Třetí místo vybojovala Gabriela Dunajská (20:05).

V krajském městě si zazávodily na kilometrové trati také dětské kategorie. V ních brali v hlavní kategorii 11 – 12 let prvernství Jan Pavelec (3:40) a Lucie Klobušická (4:01). (hot)