„Není to ojedinělý případ v tomto sportu. Při startu neprobíhá jen pokyn startéra, ale závodník také vidí odpočítávající hodiny a před nimi je ještě hlídací fotobuňka. Martin na základě soutěživosti nezadržel adrenalin a spustil se dřív," líčil klíčový okamžik šéf WBS Jiří Haferník.

Elitní jezdec, který jel naposled v seriálu v dubnu v Otrokovicích, se však nevzdal a bojoval dál o vavříny. Podruhé v řadě však přece jen slavil Tomáš Huňa z týmu Mondraker DH. „Mikulenka měl v úvodu ztrátu čtyř sekund, což se dá ještě dohnat. Vždyť jen ve třetí erzetě se mu podařilo stáhnout dvě sekundy, to byl od něj velký výkon. Ale vyhrál Tomáš, který byl v cíli šťastný," sdělil Haferník, jenž vítěze ocenil.

„Spíše se skrývá před okolím, je méně komunikativní, je však neuvěřitelný a jedinečný tím, jak je klidný. Jezdí tímto způsobem. Jeho první místo vnímám jako zasloužené," prozradil hlavní organizátor.

Oficiální zpráva ze závodu se všemi výsledky jsou k dispozici na www.bikegeneration.cz.⋌ (spo)

VÝSLEDKY – WBS 2015, ZLÍN (MUŽI): 1. Huňa (Mondraker DH) 3:53,5, 2. Mikulenka (Bikestrike.com) + 0,5, 3. Čala (DH Slovan Luhačovice) + 3,4, 4. Kolajík (SBT Fryšták) + 4,2, 5. Šůstek (DH Slovan Luhačovice) + 5,5, 6. Šimek (Maloch racing) + 7,7, 7. Krybus (Mondraker DH) + 7,9, 8. Mikel (Polcster racing) + 8,4.