V tomto podniku vybojoval Milan Zvonek druhé místo a Petr Holzner obsadil třetí příčku.

,,Zpočátku kopcovitého závodu v okolí místního lyžařského svahu jsem s pohyboval na desátém místě. Postupně jsem se však probojoval až na druhou pozici," zavzpomínal Milan Zvonek. Mezi ženami skončila Silvie Zvonková stříbrná.

,,Vítězná Johana Kolašínová byla suverénní. Já jsem byla téměř pořád v neustálém kontaktu s Janou Bednaříkovou a na stříbrnou příčku jsem zaútočila až v posledním prudkém stoupání před cílem," prozradila Silvie Zvonková.

Její klub se rovněž zviditelnil v závodu Vařákovy paseky zařazeném do Valašskokarpatské cyklotour 2016. V Horní Lidči v pětatřicetikilometrovém podniku zvítězil Milan Zvonek před klubovým kolegou Petrem Holznerem.

,,O mém prvenství v oblíbených Vařákových pasekách se rozhodlo až v závěrečném spurtu," informoval Zvonek. Pozadu nezůstala ani jeho manželka Silvie, jež mezi ženami brala bronzovou pozici.

,,Závod v okolí Vařákových pasek nesedí mému naturelu. Chybí mi v něm víc prudších stoupání a proto se v něm většinou trápím," nebyla tentokrát úplně nadšená ze svého výsledku Silvie Zvonková.

Zato Petr Holzner bude velmi rád vzpomínat na slovenský terén a na závod Čertovo koleso, protože se mu v něm podařilo pod Kohútkou zvítězit.

,,V prvním měření sil Považsko-strážovského poháru byla trať se spoustou kořenů rozložená do čtyř okruhů. V každém z nich jsme museli mimo jiné zdolat i místní sjezdovku, ale také lávky a několik průjezdů potokem," upozornil Holzner, jehož ještě velmi potěšíl skalp Karla Hartla. V Lazech pod Makytou byla úspěšná i Silvie Zvonková.

,,Dlouho jsem s Kamilou Procházkovou bojovala o druhé místo. V jednom ze sjezdů jsem však měla menší pád a toho Kamila využila k zisku stříbrné příčky," vrátila se domů unavená, ale s pocitem dobře vykonané bikerové práce spokojená Zvonková.

Lubomír Hotař