„Bude to pro nás všechny nová výzva a zkouška, ale těšíme se. Pojedou se tradičně čtyři atraktivní erzety, ale bude to speciální závod v nové lokalitě. Navíc s výjimečnou kategorií tříkolek a čtyřkolek se závodníky s pohybovým postižením,“ líčí ředitel seriálu WBS Jiří Haferník.

Po roce se ACTIV8 vrací na místo, na kterém nalezla azyl po problémech s pozemky a nespokojenými obyvateli ve Fryštáku.
„Přesunem jsme získali nejen náhradu, ale navíc ještě přívětivější a větší prostředí, takže se může Fair Play festival dál rozvíjet. A to jak z hlediska kvality, tak i kvantity. Letos by měly být k dispozici dva až tři navijáky pro wakeboard, BMX jezdci se představí na dvou funboxech, přibude paddleboardů a vznikne například i škola zdravého běhu,“ vyjmenoval novinky Marek Houser, hlavní organizátor akce. (hor)

Obecný harmonogram Fair Play festivalu

Sobota 23. června
10:00 - 20:00 sportovní a umělecké exhibice a workshopy (všechny zmíněny na přiloženém plakátu)
20:00 - 22:00 koncert zlínské kapely Reggay

Harmonogram závodu Gergel Wood Bike Series

Pátek 22. června
13:00 - 18:00 neměřený trénink
16:00 - 18:00 registrace

Sobota 23. června
7:30 - 10:00 registrace
8:00 - 10:00 povinný trénink
11:00 start první RZ
14:30 start poslední RZ

CO JE FAIR PLAY FESTIVAL?Sportovně-kulturní akce, jejímž cílem je přiblížit desítky netradičních sportovních i uměleckých aktivit mladým lidem i celým rodinám a to vše ZDARMA, V JEDEN DEN, NA JEDNOM MÍSTĚ A BEZ ALKOHOLU A DROG. Každý účastník festivalu si může vyzkoušet drtivou většinu aktivit na vlastní kůži a popovídat si o jejich provozování s těmi nejpovolanějšími. Akce je pořádána od roku 2011 na dobrovolné bázi s přispěním jednotlivých sportovců a umělců (garantů jednotlivých disciplín a workshopů). Od ročníku 2016 je kromě adrenalinového programu festivalu součástí také klidnější zóna Fair Play Family Day s nabídkou aktivit pro rodiče s malými dětmi. Mezi nejlákavější adrenalinové sporty festivalu patří wakeboarding, skoky na kole do vody, blob jump, akrobacie na trickline, skákací boty či jízda na longboardech, freebordech a jednokolkách.