Sám v neděli vydržel mezi tyčemi jen 17 minut (4:11).

„Přitom výkon v Lovosicích (23:25) byl skvělým signálem, že bychom mohli odehrát s Karvinou dobrý zápas. Opak byl ale pravdou. Zatímco kvalitativně podobný soupeř jako my chtěl vyhrát, my podali odevzdaný mdlý výkon. A nic na tom nemění, že naše opory Indrák s Kavkou nebyly zcela fit. Rozdíl nasazení byl totiž markantní," popsal situaci Mahušek.

„Je to pořád dokola a je to v hlavách. Zatímco na tréninku kluci makají, dřou, v samotném zápase je nepoznávám. Je to sto a jedna. Nevím, kde je chyba, ale na psychologa bych to ještě neviděl," trpce se pousmál 40letý gólman.

Týmu se nedaří především střelecky, velkou slabinou je hra křídel a pivota. V neděli navíc Zlín již poněkolikáté vyhořel na karvinském gólmanovi Jakubu Lefanovi.

„Dá se říci, že za ty poslední sezony nás soupeři již mají přečtené a my nemáme čím je překvapit. Navíc nyní na nás leží deka, o to složitější to nyní máme," přiznává Miroslav Mahušek.

Tým podle všeho bude potřebovat nějaký impulz. Protože ale vedení jde cestou ekonomicky méně náročné sázky na vlastní odchovance a hráče z regionu, možnosti jsou omezené.

„Trenéra Mičolu bych rozhodně neodvolával, v něm to není. Je to v nás a hotovo. Musíme začít u sebe a asi ještě více přidat," burcuje kabinu i s vědomím, že nic podobného ve své bohaté kariéře nezažil.

„V každé sezoně se objeví problémy, menší krize. Ale ta naše trvá už moc dlouho," přiznává s tím, že Zlín nyní potřebuje nutně nakopnout. Nejlépe nějakým překvapivým úspěchem. Třeba už v Lovosicích jsme mu byli hodně blízko."

Jediným pozitivem jsou podle Mahuška výkony gólmanů, kde se zejména v posledních duelech předvedl ve skvělém světle mladý Jan Šidlík. „I v Hrdinovi je velký potenciál, Zlín z tohoto pohledu nemusí mít obavu. Horší je to na jiných postech," posteskl si Miroslav Mahušek.