,,O představě trenérů o nominaci brankářek na šampionát jsem věděla delší dobu. Tušila jsem, že bych se mohla mistrovství světa zúčastnit. Svoji výkonnost jsem ovšem musela potvrdit spolehlivými výkony v národním dresu i v extraligové soutěži. Definitivně jsem se o nominaci dozvěděla až po turnaji Euro Floorball Tour v Malmö. Samozřejmě jsem měla velkou radost, protože reprezentovat Česko byl vždy můj velký sen,“ váží si nominace Nikola Příleská.

Ta zatím prožívá náročnou sezonu. Po šestiletém působení v Židenicích letos změnila působiště a chytá za ambiciózní Vítkovice. ,,Musela jsem si zvyknout a adaptovat na nové prostředí i nové spoluhráčky. Rovněž tréninky jsou na severu Moravy jiné. Všechno jsem však už během letní přípravy zvládla a od začátku nové sezony se v bráně cítím dobře,“ svěřila se dvaadvacetiletá florbalistka, která stále bydlí v Holešově.

Ta měla po turnaji ve Švédsku nabitý program. Nastoupila ve dvou extraligových duelech a absolvovala poslední reprezentační soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Na šampionát s českým družstvem odjede ve středu 29. listopadu.

,,V Bratislavě bude brankářskou jedničkou Česka Jana Christianová. Já bych měla odchytat alespoň jedno utkání v základní skupině. Co bude dál, to se uvidí až podle průběhu šampionátu,“ je smířená s rolí gólmanské dvojky v hlavním městě Slovenska holešovská rodačka.

Příleská také věří, že si svoji premiéru na světovém mistrovství pořádně užije. ,,Těším se, že z Česka přijede hodně fanoušků a ti při našich zápasech vytvoří skvělou atmosféru. To by nám mělo pomoct k zisku medaile. Jakékoliv jiné umístění by bylo zklamáním,“ přiznala těsně před odjezdem na Slovensko Nikola Příleská.