„Bude to těžký soupeř. Na začátku sezony se jim zranili zkušení hráči. Teď se jim vrací do sestavy a na výsledcích je to znát,“ tuší těžkou bitvu pětatřicetiletý Miroslav Čajan. Třetí nejstarší hráč ve výběru trenéra Romana Macka se přitom do sestavy vrátil až na poslední dva zápasy.

Čtvrteční zápas s Benátkami jste měli dobře rozehraný. Proč jste ztratili slibné vedení 2:0?

Podařilo se nám vyhrát dva sety a všechno nám vycházelo. Začali jsme, jak jsme chtěli. Pak ale soupeř změnil sestavu, zlepšil se ve všech činnostech, a přestože jsme i ve třetí sadě vedli, nakonec jsme ji i celý zápas prohráli hloupými individuálními chybami.

Byl to případ i zkrácené hry, v níž jste se dokázali za nepříznivého stavu zvednout?

V tie-breaku jsme začali špatně, ale podařilo se nám vyrovnat na 11:11. Benátky byly pod tlakem a vypadalo to, že zápas otočíme. Ale v koncovce jsme se zase nevyvarovali vlastních chyb.

Mrzí vás hodně, že z toho byl jen bod?

Ano, byl to zápas na vítězství 3:0. Spoustu utkání jsme odehráli hůř a vyhráli v nich. Mladí kluci podali dobrý výkon, je to velká škoda.

Čím to, že vám hra Benátek tolik nesedí?

Mají zkušené mužstvo, starší hráče, takže moc chyb nedělají. V těžkých situacích nám nepůjčí míč. Zatímco náš mladý tým v důležitých momentech dělá nevynucené chyby.

Vypadaly by zápasy jinak, kdyby vás zraněný Přemysl Obdržálek hecoval alespoň z lavičky? Podobně jako v domácích utkáních?

Nemyslím. Byl by nám platnější na hřišti. V rozhodujících momentech umí udělat dva tři dobré míče, a tím mužstvo zvedne. To je případ i zraněného Petra Sedláčka. Absence každého zkušeného hráče je znát.

Havířov jste dokázali na jeho palubovce porazit 3:0, čekáte dnes podobně hladký průběh?

Rozhodně ne, bude to těžký zápas. Havířov se v poslední době zlepšuje. Na druhou stranu my si nemůžeme dovolit ztrácet v domácím prostředí. Jednoznačně musíme jít za výhrou za tři body.

I kdybyste nastoupili bez blokaře Michala Čechmánka?

Měl by hrát. Včera na tréninku mi říkal, že do toho půjde, přestože zápas v Benátkách dohrával s velkými bolestmi ramene. Na jeho post momentálně žádnou náhradu nemáme.

LUDĚK JUŘINA