Trenér Jan Bašný na první kemp pozval vedle tradičních opor také mladé hráčky, které se na úvodním srazu sezony v Olomouci prezentovaly dobrými individuálními výkony.

První sraz připravil úspěšný kouč už na začátku září. Do Olomouce si pozval především juniorky nebo hráčky, které nedávno v mládežnickém výběru nastupovaly.

„Olomoucký sraz byl proto pro mě velmi pozitivní a přínosný, protože jsem tam viděl hráčky, které dělaly všechno proto, aby se ukázaly v co nejlepším světle a některé měly skutečně velmi vysokou kvalitu,“ uvedl na svazovém webu český trenér Jan Bašný, který z prvního přípravného kempu pozval do Luhačovic hned sedm hráček. Kromě Mučkové ještě Šustkovou, Konečnou, Andrýskovou, Kovářovou, Zachovou a juniorku Mikuláškovou.

„Když jsem říkal, že si v Olomouci svými výkony hráčky mohou říct o nominaci do Luhačovic, nemluvil jsem do větru,“ prohlásil Bašný. „Chceme si ověřit nové hráčky ve skupině těch nejlepších, které máme k dispozici. Je možné, že hráčky, které jsme teď do nominace nezařadili, že se do sestavy v listopadu vrátí na srazu v Chebu,“ přivává známý trenér.

HC Zlín - DHC Plzeň MOL liga
Házenkářky Zlína opět vyhrály, přejely nováčka

V Luhačovicích dostanou možnost ukázat se mladé házenkářky po boku tradičních opor a reprezentačních stálic. Proto pouze mezi náhradnicemi figurují některá obvyklá jména, jako jsou Hrbková, Šetelíková nebo Dominika Müllnerová.

„Chybí z různých důvodů, ať už pracovních, zdravotních nebo právě proto, abychom vyzkoušeli jiné hráčky, dokud máme ještě trochu čas,“ říká Bašný.

Tým se sejde v neděli 23. září. Hráčky čeká šest až sedm tréninkových jednotek a dva přípravné zápasy proti sousednímu Slovensku.

„Zopakujeme si věci, které byly v naší hře pozitivní v minulé sezoně a na kterých chceme stavět,“ uvedl Bašný.
S realizačním týmem a hráčkami si definujeme krátkodobé i dlouhodobé cíle pro letošní sezonu a delší období. „Je to tedy klasický přípravný kemp, do šampionátu nám zbývají dva měsíce. Máme tedy ještě relativně dost času, abychom si potrénovali, podiskutovali a odehráli první sezónní přípravu,“ dodal Bašný.

V pátek 28. a v sobotu 29. září se pak tým v Púchově dvakrát utká se Slovenskem.

„Jsme rádi, že se nám podařilo zajistit dvojzápas. Potřebujeme nejen trénovat, ale i hrát. Chtěli bychom pokračovat v kvalitních výkonech, kterými jsme se prezentovali minulou sezónu, ať už ve dvou zápasech na Slovensku nebo pak na turnaji v Chebu. A především pak v prosinci na EURU i v další červnové kvalifikaci o MS,“ uzavřel Bašný.

Nominace pro přípravný kemp v Luhačovicích a dvojzápas v Púchově

Brankářky: Satrapová Lucie (Issy Paris Hand/FRA), Kudláčková Petra (Kristianstad Handball Klubb/SWE), Mučková Hana (TJ Sokol Poruba)
Levá křídla: Malá Veronika (Issy Paris Hand/FRA), Mika Kristýna (Truchtersheim HB/FRA)
Levé spojky: Kordovská Kamila (HSG Blomberg-Lippe/GER), Jeřábková Markéta (ÉRD HC/HUN), Šustková Jana (DHK Baník Most)
Střední spojky: Luzumová Iveta (Thüringen HC/GER), Marčíková Šárka (TV Nellingen/GER), Mikulášková Veronika (DHK Baník Most)
Pravé spojky: Ryšánková Helena (HCM Baia Mare/ROM), Kovářová Sára (DHK Baník Most)
Pravá křídla: Zachová Dominika (DHK Baník Most), Knedlíková Jana (Györ Audi ETO KC/HUN)
Pivoti: Adámková Petra (Frisch auf Göpingen / GER), Konečná Michaela (TJ Sokol Poruba), Andrýsková Veronika (TJ Sokol Poruba)
Náhradnice: Müllnerová Dominika (DHK Baník Most), Šetelíková Alena (Sokol Písek), Hrbková Michaela (Frisch auf Göpingen/GER), Dvořáková Veronika (DHK Baník Most), Desortová Eliška (TJ Sokol Poruba), Galušková Veronika (DHC Slavia Praha), Polášková Silvie (TJ Sokol Poruba), Salčáková Martina (DHK Zora Olomouc), Pokorná Tereza (DHC Slavia Praha), Smetková Valerie (TJ Sokol Poruba)

Program přípravných zápasů:
28. září 2018 v 18 hodin v Púchově: Slovensko – Česká republika
29. září 2018 v 11 hodin v Púchově: Slovensko – Česká republika