Semifinalistovi uplynulého extraligového ročníku start nevyšel: padl 1:7 s Vítkovicemi, 2:7 s Mladou Boleslaví a nakonec 5:6 s Libercem. Další zápas čeká Pantery v neděli. Od 17 hodin se představí v hale nováčka soutěže – týmu Královské Vinohrady.

Vinohrady jsou jasně poslední. To je povinná výhra, co říkáte?

Doufáme všichni, že konečně vyhrajeme. Zatím ale nepanikaříme, měli jsme docela těžký los. Nicméně pokud bychom prohráli, už by to bylo hodně nepříjemné.

Čím si vysvětlujete tak špatný úvod?

Máme hodně mladý tým. Schází nám zkušenosti. Jsou tady kluci, kteří extraligu předtím vůbec nehráli. Chce to čas, aby se vyhráli.

Navíc vám schází zraněná dvojice Ťopek a Uhrinovský. Je jejich nepřítomnost hodně znát?

Každopádně. Bohužel nám v nejbližší době nepomůžou. Ťopek má problémy se zády a Uhrinovský si zlomil zánártní kůstku a ještě podvrtnul kotník. Musíme je nahradit kolektivní hrou. Nic jiného nám nezbývá.

Tým střílí překvapivě málo branek. Co s tím, aby se to zlepšilo?

To právě souvisí s těmi zkušenostmi. Je to hodně o hlavě. Ne všichni si věří, že když jsou v šanci, tak že ji promění. Kolikrát vystřelíme jen proto, abychom vystřelili. Není to nebezpečná střela. Chce to jen čas, aby si kluci zvykli.

V minulé sezoně jste se dostali do semifinále. Jaký cíl máte letos?

Chceme se hlavně dostat do play-off, nic víc. Že bychom napodobili nebo ještě vylepšili poslední umístění, takové myšlenky nemáme. Vyřazovací část bude vzhledem k našemu mladému týmu úspěch.