Druhé místo ve 25,2kilometru dlouhém podniku rozloženém do sedmi okruhů, vybojoval časem 1:31:13 Peter Hertl (Kompava H-Triathlon Team), třetí pozici obsadil Juraj Karas (Proefekt Team, 1:31:26).

,,Pořadatelé připravili na úpatí Bílých Karpat v rekreační oblasti Zlatnické doliny zajimavou trať. Nechyběly na ní kořeny, sjezdy, skoky a bmx prvky," upozornil Milan Zvonek. Ten se hned v průběhu prvního kola dostal do vedení.

,,A protože jsem ve zbytku závodu náskok na první pozici neustále navyšoval a nepodcenil jsem ani pitný režim, tak jsem si moji oblíbenou disciplínu cross country v okolí Skalice užíval," prozradil spokojený Zvonek.

18kilometrový závod žen na Slovensku ovládla rovněž reprezentantka týmu Nilfisk Alto Silvie Zvonková (1:23:35). Stříbrná dojela se ztrátou dvou minut a čtrnácti sekund Barbora Švrčková ze Senice, třetí příčku brala Lucie Kopuncová (Pink Horses Team, 1:41:19).

,,Na náročné trati byly připravené také zjednodušené verze těžkých úseků. Jeden jsem využila v závěru každého z pěti okruhů, neboť jsem si na něm nebyla technicky jistá ,,padákem" přes potok.

Ovšem přestože jsem se hned po startu dostala do čela a na prvním místě jsem si brzy vypracovala dvouminutový náskok, musela jsem být neustále pozorná. V prostředí, kde se závod konal se mi totiž každé zaváhání mohlo vymstít," svěřila se v cíli Silvie Zvonková.
(hot)