„Podle čísel je to moje nejlepší sezona. Jsem s bilancí spokojený. Ale Karel Ťopek po mně chtěl dvacet branek, takže plán předsedy jsem nesplnil," rozesmál se 22letý útočník, který hraje nejvyšší soutěž čtvrtým rokem.

Čemu přičítáte to, že letos se vám góly podařilo střílet po celou dobu základní části? Loni jste také začal dobře, ale pak vám střelecký prach zvlhl.

Oproti loňsku se mě drželo zdraví a ze začátku sezony jsem dostával hodně prostoru ve hře. Teď ke konci přišly slabší chvilky, ale věřím, že u mě zase začne všechno gradovat. (úsměv)

Nemrzí vás, že jste v klubové tabulce střelců netrumfnul borce, jakým je Jaroslav Vaněk? Dal jen o jednu branku více.

(smích) To mi vůbec nevadí. Ani jsme se o této věci nebavili, přeji mu to. Jen je pravda, že děda mi hlásil, kolik na něj ztrácím gólů, ten si to přál, abych vyhrál. Je to můj velký fanoušek. (úsměv)

S bráchou Michalem jste letos neuzavřeli sázku, kdo bude lepší. Nedobíráte si jej ovšem alespoň mimo soutěž, že jste jej o šestnáct bodů překonal?

(smích) Ne, nebavili jsme se o tom. On to má těžší, v obraně má hodně zodpovědnosti. A já vlastně často těžím z jeho práce. Když bude vhodná příležitost, tak se popíchneme, ale teď to neprobíráme.

V základní části šlapalo celkově celé mužstvo, z osmého místa jste postoupili do vyřazovacích bojů. Berete to jako velký úspěch?

Splnili jsme cíl, který jsme si vytyčili a všem nám spadl kámen ze srdce. Pro florbalovou veřejnost je možná náš výsledek překvapením, podceňovala nás, ale my jsme věřili, že na to máme a tvrdou prací jsme si pro play-off šli.

Před vyřazovacími boji jste se povzbudili výhrou nad Střešovicemi a posezením v restauraci. Užili jste si závěr základní části pořádně?

Já jsem pak s Matějem Kostkou odjel do Brna k dalšímu studijnímu týdnu, takže jsem na posezení moc dlouho nezůstal. Nicméně zasloužený tataráček jsem si dal. (úsměv) Bylo to fajn, že jsme se sešli všichni společně.

Při tom jste se také dozvěděli, že do play-off si vás vybrala Mladá Boleslav, se kterou jste oba duely prohráli (3:4, 6:7). Tohoto soupeře jste si asi přáli nejméně, že?

Očekávali jsme, že to tak bude. Mladá Boleslav má zkušené hráče, reprezentanty, dvakrát nás jasně přehrávala a porazila, nicméně naší bojovností jsme jí to ztížili. Hlavně doma. Když budou teď zápasy probíhat podobně, tak bychom mohli mít štěstí my, předtím oba duely soupeř otáčel. Každopádně vstoupíme do série s pokorou, je to velký tým.

Myslíte v koutku duše na postup do semifinále?

Chceme zabojovat. Budeme chtít využít toho, že tlak bude na Mladou Boleslav. Před dvěma lety s Chodovem nám taky nikdo nevěřil a překvapili jsme. Tehdy jsme sice měli jiný tým, ale věřím, že sílu máme i nyní. Svědčí o tom poslední výhry se Střešovicemi a v Brně.

Drží mužstvo nějaký rituál směrem k play-off?

V úterý máme trénink (rozhovor vznikal v pondělí odpoledne – pozn. red.), tak tam proběhne debata na toto téma. Uvidíme, jestli odložíme žiletky. Ale máme mladý tým a nevím, jestli by vousy šly vůbec poznat, jestli bychom nebyli k smíchu. Nicméně něco asi vymyslíme.

Cítíte stoupající horečku u fanoušků? Proti Střešovicím vám vytvořili skvělou kulisu.

Ano, byli fantastičtí. Musím jim poděkovat a pozvat je na play-off. Budeme je moc potřebovat v boji za Otrokovice. (úsměv)