„Ve finále jsme se rozhodovali mezi třemi kandidáty a po důkladném zvážení jsme se rozhodli pro pana Spuchláka,“ potvrdil předseda zlínského házenkářského klubu Radek Sedláček.

Třebaže smlouva ještě není podepsána, obě strany jsou dohodnuty na roční spolupráci s následnou opcí.

„Podpis je již formalitou příštích dnů,“ upřesnil šéf klubu, který tak během půl roku musel řešit třetího trenéra u týmu.

Po na začátku roku odvolaném Peteru Sabadkovi povolal Aleše Kořínka, který na konci sezony sám rezignoval. Od června totiž vede národní tým házenkářů do 18 let.

Interligové házenkářky Zlína. Ilustrační foto
Házenkářky Zlína vyhrály v Písku a jsou zachráněny

Bývalý 41letý házenkář Považské Bystrice Martin Spuchlák si během své kariéry vyzkoušel nejen československou házenou, mimo jiné v Zubří, ale i v Rakousku a Španělsku. V očích vedení Zlína nakonec uspěl i přesto, že s trénováním něžného pohlaví má minimální zkušenosti.

„Vedl děvčata Malacek a kluky ŠKP Bratislava. Doporučil jej náš sportovní manažer, který bude společně s novým koučem zodpovědný za výkony a výsledky týmu,“ očekává Sedláček.

Nový kouč má navíc vazby na Zlín, mimo jiné v klubu hraje i jeho nevlastní dcera.

„Spuchlák bude u nás profesionálním trenérem, jenž vedle práce u ženského týmu bude dohlížet na práci v mladších složkách,“ očekává předseda zlínské házené, který sice novému trenéru žádné konkrétní výkonnostní cíle nedává, ale čeká posun.

„Bavili jsme se zatím jen o vizi, kam tým směřovat. Na úvod musíme především stabilizovat kádr. Vedle Drotárové totiž odchází i Birkušová, která dala přednost nováčkovi interligy z Hodonína. Zbytek kádru by měl zůstat pohromadě a doplněn odchovankyněmi,“ má jasno Sedláček.

Velký otazník ale visí nad startem Zlína v evropských pohárech.

„Vše je o financích a svazových dotacích. Až pak se rozhodneme,“ potvrdil Sedláček, jenž oficiálně představí nového trenéra interligové kabině na prvním společném tréninku.

„Hráčky už o změně vědí. Nyní s novým trenérem a sportovním manažerem řešíme formu přípravy, kterou nám v nejbližších dnech představí,“ očekává Radek Sedláček.

Ilustrační foto
Házenkářky Zlína ovládly derby s Veselím a jsou krůček od záchrany