Jiskra famózní formu, kdy v odvetné části prohrála pouze jeden zápas, potvrdila i ve Zlíně. Třebaže domácí rezerva se na derby nachystala a kádr doplnila o pendly z interligy, páté jarní výhře soupeře zabránit nedokázala.

„Kdyby mi na startu odvet řekl, že v šesti kolech uhrajeme deset bodů, nevěřil bych. Potvrdil se ale můj názor, že když jsme kompletní, můžeme porazit kohokoliv a hrát o špici," konstatoval kouč Jiskry Štefan Boršický.

Víkendové derby bylo dlouho vyrovnané. Zejména v první půli se oba celky přetahovaly o vedení. „Klíčová byla 40. minuta, kdy jsme domácím odskočili na dvě tři branky a tento náskok již udržovali," označil Boršický.

„Výsledek ale neodpovídá poměru sil na hřišti. Naši výhru jsme zvýraznili až v samotném závěru. Ve vyrovnaném duelu jsme ale byli lepší, zejména v obraně jsme byli důraznější, navíc jsme dali i pár snadných gólů z brejků," poznamenal trenér Otrokovic.

Naopak jeho protějšek očekával od svého výběru více. „Na rozdíl od minulého týdne nefungovala obrana jako v Olomouci, byla hodně děravá. Holkám scházel i důraz v zakončení," přiznala trenérka Hana Kolářová, která vedla zlínskou rezervu.

„Závěr, kdy se lámal chléb, náš mladý tým nezvládl. Tragédii ale z toho neděláme, pro holky je to další zkušenost. Proto v juniorce hrají," připomněla.

ZLÍN B – J. OTROKOVICE 23:30 (12:13)

Zlín B: Krajčová, Blažková – Nudni 5, Nygrýnová 3/1, Očadlíková 2, Talašová 1, Hradilová 1, Vlková 1, Kamenářová 10/6, Drybčáková, Kolomazníková, Fabíková, Dufková.

Jiskra: Tovaryšová, Vitásková – Varhaníková 8/1, Vysloužilová, Machovská, Ličmanová 3, Remešová 2, Minaříková 1, Žůrková 2, Nevařilová 8/3, Vyoralová 5, Divílková 1.