„Takovou facku jako my v Karviné asi dostane každý. Pamatuji si, že jsem podobnou ostudu v mé hráčské kariéře prožil v Praze na Dukle. Takovou facku občas potřebuje každý," pousmál se nyní asistent zlínského trenéra Petr Štekl.

Jeho tým na rozdíl od uplynulé sezony svého rivala letos ještě neobral ani o bod.

„Zatímco my s kvalitou zůstali na stejné úrovni, oni se posunuli jinam, výše. Všechny posty mají zdvojené, i proto je favorit jasný. To ale neznamená, že je necháme vyhrát. Nemám co ztratit, řada kluků se bude chtít navíc předvést," věří asistent.

Motivace může být o to větší, že hosté nepřistoupili na náhradní čtvrteční termín a kvůli komerční vytíženosti haly musejí vzít za vděk luhačovickým azylem.

„Za to, že nám nevyšli vstříc, asi trošku ano. Nehrát doma je nepříjemnost, budou asi chybět i někteří naši diváci. Vše je komplikovanější, v přípravě to na klidu nepřidá," přiznává Štekl.

Favoritem je Zubří, jeden z aspirantů na titul. „My se chceme co nejlépe rozehrát a získat sebevědomí na závěrečné boje ve skupině o udržení. O záchraně při současném náskoku nepochybujeme, ale současně o ní chceme rozhodnout co nejdříve," potvrdil asistent, jenž by měl s hlavním koučem Jiřím Mičolou k dispozici kompletní kádr.

„Někteří doléčují drobné šrámy, ale to k házené patří. Rozhodně nechceme honit nedostižného zajíce. Čekají nás ještě důležitější zápasy. Naším nevysloveným cílem po ztrátě šancí na play off je skončit co nejvýše, nejhůře na desátém místě," potvrdil Štekl, jenž si současně nedělá hlavu ani z ne zrovna ideální situace ve vedení klubu.

„Někteří kluci možná mají trošku ze všeho zmatek, ale rozhodně není čeho se bát. Věřím, že se vše vystříbří," dodal Petr Štekl. 

Program 21. kola extraligy: Frýdek-Místek – Lovosice 28:27 (hráno včera), dnes od 18.00: HC Zlín – Gumárny Zubří, Dukla Praha – Karviná, KP Brno – Litovel , Přerov – Hranice, Jičín – Plzeň.