Navíc jako hráč byl v květnu v Praze na světovém mistrovství veteránů členem zlatého českého družstva. Suhrada má proto od roku 2007 ve své sbírce už jedenáct titulů mistrů světa. Tři se seniory, pět s juniory a tři s národním týmem Česka masters.

In-line hokejová ikona z krajského města navíc vlastní buď jako hráč, nebo jako trenér pět českých extraligových titulů s mateřským celkem IHC Devils Zlín.

Nejčerstvější vzpomínky však Suhrada stále má na seniorské mistrovství světa, kde v Toulouse dovedl Česko ke stříbru.

„Ve Francii jsme měli už těžkou skupinu.V ní jsme nejprve pokořili 3:0 houževnatou Velkou Británii. Proti USA jsme byli zpočátku málo u puku, ale díky zlepšenému výkonu jsme je zdolali 3:2. Po vlažnějším začátku se nám podařilo otočit výsledek i se Švédy a porazili jsme je také 3:2," zrekapituloval Suhrada.


Jeho tým v následném čtvrtfinále snadno překonal Lotyšsko 8:2 a v semifinále udolal Kanadu 3:1. Česko padlo až ve finále, v němž prohrálo s USA 0:5.

,,Bojovné Lotyše jsme nepouštěli ke střelbě a proti Kanadě jsme dobře bruslili. V duelu o první příčku proti Spojeným státům už nám chyběla rychlost, dravost a dynamika," uznal hlavní reprezentační kouč.

Ten si ale po návratu z Francie příliš volného času neužije, jelikož v hokejovém klubu PSG Zlín dělá u juniorů Radkovi Pšurnému asistenta.

„Tento týden poprvé vyjíždíme na led. Hokejová juniorská extraliga totiž začíná už 18. srpna," připomněl Jiří Suhrada, který nejraději relaxuje na kole, v bazénu nebo při tenisu.

,,Moc volného času nemám, protože téměř celou letošní dovolenou už jsem vyčerpal pro in-line hokejové potřeby. Nicméně v srpnu se svojí rodinou vyrazíme někam na prodloužený víkend," přece jenom si několik dní pro své nejbližší Suhrada vyčlení.

A jaké má další in-line hokejové plány a cíle úspěšný trenér?

,,Příští rok jsou světové šampionáty organizace Firs juniorů i mužů v Argentině. Ani v Jižní Americe by Česko vydobyté pozice opustit nemělo. Národní celek se totiž chlubí jak spoustou zkušených a hlavně spolehlivých hráčů, tak i silnou střední a nastupující generací. Jestli ale budu u reprezentace působit i nadále, se rozhodne až na podzim. V současné době tuto otázku neřeším," řekl závěrem Jiří Suhrada. ⋌(hot)